0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NENAD LALATOVIĆ: Umorni smo, ali Proleter je važniji od Makabija

Objavljeno: 20.07.18 u 19:48

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović izjavio je na dan početka Superlige Srbije da je to takmičenje veći prioritet u odnosu na kvalifikacije za Ligu Evrope.

Najpre je na konferenciji za medije u Nišu izjavio satisfakciju zbog plasmana u drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

– Zadovoljan sam što smo prošli dalje (u Ligi Evropa), ali žalim za ubedljivijim trijumfom u revanšu, jer smo u prvom poluvremenu propustili tri velike šanse. Ta utakmica nas je iscrpela zbog velike vrućine i veštačke podloge, tako da duel sa Proleterom dočekujemo pomalo umorni. Ipak, prvenstvo Srbije je najvažnije takmičenje za nas, imamo ogromne ambicije i želimo da ga otvorimo trijumfom – rekao je Lalatović.

Naredni rival je Makabi Tel Aviv koji kao trener predvodi Vladimir Ivić, a na golu stoji Predrag Rajković. Ipak, pre tog susreta (četvrtak u Izraelu), ‘meraklije’ očekuje duel na otvaranju Superlige Srbije protiv Proletera u Nišu.

– Znam šta mojim fudbalerima znači Evropa i znam da će im u podsvesti biti sledeći četvrtak i meč pred punim tribinama sa Makabijem, ali mi jednostavno moramo da se koncentrišemo i razmišljamo samo o Proleteru. To je ekipa koja je nedavno ušla u Super ligu i koja dugo igra zajedno. Ja poznajem većinu tih fudbalera, a nekima sam bio i trener. Proleter je tim koji ima kvalitet za ravnopravno takmičenje u Superligi, doveli su trojicu ozbiljnih fudbalera, tako da moji igrači veoma ozbiljno moraju da shvate ovu utakmicu, jer će svako eventualno opuštanje biti surovo kažnjeno – završio je Lalatović.

Utakmica između Radničkog i Proletera igra se u nedelju, a početak je zakazan za 20 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter