1
Fudbal

ZANIMLJIVA IZJAVA DEJANA LOVRENA: Da li je ovo najčudniji komentar finala Mondijala koji smo čuli?

Objavljeno: 19.07.18 u 14:51

Dejan Lovren, fudbaler Liverpula i reprezentativac Hrvatske koji je sa „vatrenima“ zauzeo drugo mesto na Mondijalu u Rusiji, dao je veoma čudnu izjavu kada je u pitanju duel koji je odlučio šampiona sveta.

On je naime reprezentaciju Francuske okarakterisao kao „tim koji nije igrao fudbal“?!

– Imali su taktiku, moramo to da poštujemo. Čekali su svoju šansu, bili produktivni, tako su igrali celo prvenstvo, rekao je Lovren na početku izlaganja za BBC, posle čega je usledio nešto čudniji deo:

– Oni nisu igrali fudbal, to što igraju nije fudbal! Mi smo pokazali kako bi fudbal trebalo da se igra, istakao je Lovren.

A šta kaže statistika? 

Hrvatska je u borbi za zlato na protivnički gol šutnula 14 puta, od čega je četiri puta lopta išla u okvir gola. 

Sa druge strane, Francuzi su imali duplo manje pokušaja, sedam, šest puta su ti pokušaji išli u gol, od čega su tri udarca završila iza leđa Danijela Subašića (prvi gol je bio delo Marija Mandžukića).

Postavlja se pitanje kako je ekipa koja prema Lovrenovim rečima nije igrala fudbal za 90 minuta postigla čak četiri gola, dok je ekipa koja je, takođe prema njegovim rečima, igrala sjajno za tih 90 minuta od čak 13 pokušaja, ako isključimo grešku Uga Lorisa, samo jednom pogodila mrežu protivnika?

 

Bilo kako bilo, Francuzi su osvojili naslov šampiona sveta, dok je Lovrenu za utehu ostalo to što je učestvovao u dva najveća sportska finala protekle godine. I oba napustio poražen, sa sedam golova u mreži (finale Lige šampiona završeno je 3:1). A ko gubi ima pravo da se ljuti…

 

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter