2
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TO SE PAMTI: Nezaboravno veče Zvezdinih debitanata

Objavljeno: 18.07.18 u 14:13

Crvena zvezda je u meču protiv Spartaksa svojoj publici predstavila trojicu novajlija i oni su prepuni utisaka napustili teren stadiona ‘Rajko Mitić’.

Dejan Meleg je posle drugog gola, koji je bio delo Nenada Krstičića, otrčao je među prvima do severne tribine kako bi radost zbog prolaska podelio sa najvernijim navijačima.

– Prva utakmica u Zvezdinom dresu za svakog igrača nosi određeni pritisak. Nije mi bilo svejedno kada sam ušao na teren, osetio sam pozitivnu tremu. Posle prvog gola koji smo postigli svima nam je pao teret sa leđa, neopisiv je osećaj slaviti gol i pobedu pred ovakvim navijačima. Nadam se da će biti još mnogo ovako lepih momenata u Zvezdi. Taj osećaj kada se kao fudbaler Crvene zvezde nađete na Marakani ne može da se opiše rečima, sada sam se i sam uverio u to. Hvala navijačima što su mi ulepšali debi i što ću ovu utakmicu zauvek ptiti po neponovljivoj atmosferi i važnoj pobedi – rekao je Meleg.

Dušan Jovančić je istakao da se čak i dok igrači sede na klupi ili se zagrevaju, oseća fenomenalna atmosfera i pozitivna energija sa tribina.

– Fantastično sam se osećao na terenu. Izuzetno sam srećan i ponosan što sam debitovao baš na evropskoj utakmici, uz sjajnu atmosferu. Od prvog dana u Zvezdi sam čekao taj trenutak, ali moram da priznam da je ono što sam juče dožive prevazišlo moja očekivanja. Sve vreme dok sam se zagrevao razmišljao sam o trenutku kada ću ući u igru. Imali smo veliku podršku sa zapada i nas nekolicina igrača koji smo se zagrevali. Neverovatno je koliko ovde publika nosi igrače. Sve ono što sam zamišljao desilo se sinoć – rekao je Jovančić.

Zvezdin štoper Miloš Degenek uveren je da će već u petak na meču protiv Dinama ponovo uživati na terenu uz ogromnu podršku navijača.

– Imao sam veliku želju da igram dobro, a i da ekipa ostvari svoj cilj i zabeleži pobedu. U tunelu, dok sam slušao huk navijača, kod mene je bila prisutna pozitivna trema, a onda sam izašao na teren, video prelep ambijent i ogroman broj naših navijača. Tada je sva trema prešla u pozitivnu energiju i to mi je dalo dodatnu snagu. Koncentrisao sam se da uspešno sprovedem u delo sve ono što smo uvežbavali na treningu kako bismo ostvarili pozitivan rezultat i obradovali naše navijače. Jako lepo veče za mene, uživao sam na terenu. Porodica mi je bila na tribinama i oni su posle utakmice bili prepuni pozitivnih utisaka – rekao je Degenek i nastavio:

– Svi smo mi gledali Zvezdine utakmice ranije i znali smo šta možemo da očekujemo, ali kada sam to doživeo video da reči nekada ne mogu da dočaraju sva ta lepa osećanja. Nadao sam se ovakvom debiju u Zvezdi, ali iskreno nisam očekivao da će već na prvoj utakmici sa tribina da nas bodri skoro 24 000 ljudi. Verujem da će ih već u petak biti još više. Očekujem da ćemo uskoro napunito stadion, to je želja svih nas igrača. Prva utakmica je prevazišla moja pozitivna očekivanja, jedva čekam da vidim šta nam sledi u narednim mečevima – poručio je Degenek.

0
0

2 Komentara

  1. Poenta je u trčanju i brzoj predaji lopte, što se kaže ‘na prvu’, jer se na taj način razbija ‘parkiran autobus’ ispred šesnaesterca a toga je bilo na momente. Takođe je nedostajalo lopte u prostor, koje su trebale da budi upućene krilima a krila nisu bila dovoljno iskorištena.

    0
    0
    Odgovori
    • Da si ikada prosao makar jedne pripreme u zivotu ne bi se ovde pravio pametan… Pricas o necemu u sta se ne razumes, teoriju imas ali praksa te ubi…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter