0
Ostali sportovi

PRIPREME ZA POČETAK SEZONE: Nevena Ignjatović na Zlatiboru

Objavljeno: 18.07.18 u 20:03

Stručni tim srpske alpske skijašice Nevene Ignjatović danas je na Zlatiboru najavio detaljne planove za takmičenja u predstojećoj skijaškoj sezoni i njene treninge. Ona je rekla da je „prezadovoljna uslovima“ na toj planini i rekla da je završila prvi ciklus priprema.

– Ovog leta smo rešili da se posvetimo kondicionoj spremi, jer smo videli da smo prošle sezone postigli dobre rezultate, ali i da neke stvari možemo da podignemo na mnogo viši nivo, rekla je Ignjatović i dodala da oseća da je „blizu vrha“.

Skijašica je dodala i da je još pet dana na Zlatiboru, a da će sledeće godine „napasti“ više disciplina.

Menadžer njenog tima Todor Ignjatović predstavio je njene dosadašnje sportske rezultate.

– Ona je počela da skija sa četiri godine i u najmladjem uzrastu je osvojila sve što je moglo da se osvoji. Preko šest puta je bila u top 30. Imala je tri učešća na Olimpijskim igrama, a sada je svrstana na osmo mesto svetske top liste, a na START listi se nalazi na dvanaestom mestu, kazao je Todor Ignjatović.

Glavni trener tima Matic Jeraša je predstavio stručni tim i rekao da su pripreme odavno počele.

– Zadržali smo logistiku slovenačkog ‘A tima’. Nevena je u prethodne dve godina radila u sklopu tog tima, oni imaju fenomenalnu logistiku. To su uslovi koji nama trebaju, a tu nam je i konkurencija, u odnosu na koje možemo videti gde smo mi, rekao je Jeraša.

On je dodao i da u poslednjem sklopu kondicioih treninga koriste svu infrastrukturu koju Zlatibor može da im ponudi, posle kog planiraju period odmora, nakon čega će koristiti skijašku halu u Holandiji ili Nemačkoj, pa kasnije i skijališta u Argentini.

– Nakon toga dolazi prvi ciklus takmičenja, mi to zovemo ‘skijaški cirkus’ prva takmičenja Svetskog kupa. Prvo takmičenje je u Austriji u oktobru, nakon kog sledi Finska, pa SAD, Sankt Moric (Švajcarska) i Francuska. Završavamo isto u Austriji u Zemeringu, kazao je Jeraša.

On je najavio i da je finale svetskog kupa sledećeg marta jedan od postavljenih ciljeva, da žele da pokažu da je Srbija skijaška nacija koja ulaže u taj sport i da započnu „agresivnu popularizaciju“ skijaštva u Srbiji.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zahvalio je Neveni Ignjatović i njenom stručnom timu što su izabrali Zlatibor za obavljanje priprema i na „svemu što je uradila za promociju i popularizaciju sporta u svetu i regionu“, a sada i na Zlatiboru.

– Zlatibor će sigurno dati sve što može da ostvari još bolje rezultate. Moram da napomenem da su svi sportisti koji su radili bazične pripreme na Zlatiboru osvajali prventstva, i nadam se da će Zlatibor dati doprinos da i Nevena osvaja medalje, rekao je Stamatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter