1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

‘JOŠ BOLJI PARTIZAN’: Đukić najavio potencijalnu promenu formacije i novog špica ako ode Ožegović!

Objavljeno: 18.07.18 u 12:28

Fudbaleri Partizana spremno dočekuju revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Rudara iz Pljevalja, poručuje trener Miroslav Đukić.

Ni meč u Humskoj (četvrtak, 20:30h) neće biti lak, kao što nije ni prvi u Nikšiču, poručuje šef struke Partizana, Miroslav Đukić.

– Imamo dobar rezultat, ali neće biti lako. Mučili smo se u Crnoj Gori dok nismo postigli prvi gol. Čeka nas težak meč, tako ćemo se i spremati. Ponovo želimo da dominiramo, da napadnemo. Ove godine očekujemo još bolji Partizan.

Najveća promena biće izostanak napadača Nemanje Nikolića, koji će sa terena odsustvovati najmanje četiri nedelje.

– Bili smo zabrinuti posle prvih snimaka, ali posle dodatnih pregleda je ustanovljeno da nije u pitanju teža povreda. Nadam se da će Nemanja uskoro biti na terenu, a videćemo da li ćemo sada igrati sa dva špica zbog njegovog odsustva – najavio je Đukić promenu formacije koju je ponovo spomenuo govoreći o odlasku Leandre Tavambe.

– Tavamba je za ovih godinu dana ostavio trag i na igračkom i ličnom planu. Bio je prvi strelac ekipe prošle sezone i doneo nam je dosta stvari. Vrlo harizmatična ličnost, bio je omiljen u svlačionici i ostavio je odličan utisak. Njegovo mesto je upražnjeno, a tu smo doveli Rikarda i Nikolića. Sada povreda Nikolića remeti stvari, ali nam to i stvara mogućnost da igramo sa polušpicem.

Šansu čeka Ognjen Ožegović, ali i on se nalazi pred odlaskom iz kluba, baš kao i mladi Đorđe Jovanović. Zato će crno-beli tražiti novo rešenje u napadu.

– Ako ode Ožegović, moraćemo da to mesto pokrijemo sa još jednim špicem. Videli smo da Nikolić nije klasična devetka, više igra između linija i ako ode Ožegović, sigurno, moraćemo nekoga da dovedemo na tom mestu.

Ožegović nam je do sada dao dosta i on je vrlo dobar igrač. Doveli smo Rikarda i Nikolića i sada je tu borba za mesto u timu. Ne mislim da je odigrao loše, naprotiv, mislim da je imao odličnu sezonu. Ali Partizan je veliki klub, dolazi do rotacija jer imamo dosta dobrih igrača i morate svakog dana da se dokazujete – zaključio je Đukić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter