0
Evrokupovi

FOTO: HOTSPORT

PODRŠKA PRED PUT: Jedan poseban navijač Radničkog iz Niša motivisao fudbalere pred Maltu (FOTO)

Objavljeno: 17.07.18 u 17:41

‘Dva najvažnija dana u vašem životu su dan kada ste rođeni i dan kada ste shvatili za šta ste rođeni’.

Upravo ova krilatica opisuje našeg jučerašnjeg gosta. Na prvom treningu Radničkog nakon utakmice sa Gzirom ugostili smo talentovanog sedamnaestogodišnjaka Mihajla Veselinovića i deo njegove porodice.

Mihajlo je jedini navijač FK Radničkog koji boluje od autizma, a redovan je gost na našim utakmicama. Gde drugi vide zid, Mihajlo je nacrtao vrata i razbivši predrasude, prvi je dečak sa autizmom koji je upisao umetničku školu, ono po čemu je poseban jeste neverovatan talenat rada u 3D animaciji, u čiji smo se kvalitet uverili na jučerašnjem treningu. Od Mihajla smo dobili obećanje da će naš stadion, Čair, uskoro navijačima predstaviti u 3D tehnici, a takođe planira i svoju prvu izložbu grafike, takođe u 3D.

Njegov otac Srđan izrazio nam je zahvalnost zbog gostoprimstva uz poruku da on i mnogobrojni roditelji dece „vode borbu“ kako bi došlo do dopune zakona o socijalnoj zaštiti i konačnog donošenja zakona ‘roditelj-negovatelj’.

– Time bi se ispravila nepravda i biološke porodice koje brinu o osobama sa invaliditetom bile bi izjednačene sa hraniteljskim, počeo je Veselinović, a potom zahvalio klubu na gostoprimstvu, Radnički je veliki klub i ovakvim potezima to pokazuje, moj sin, ali i cela moja porodica navija za Radnički i gosti smo na svakom meču, drago mi je da je Radnički pobedio Gziru, videćemo se ponovo već u nedelju ponovo. Dolazak na stadion Mihajlu je neka vrsta terapije, objašnjava Veselinović.

Kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović Mihajlu je poklonio majicu sa potpisom svih fudbalera i članova stručnog štaba, a za zvanični sajt poručio je da je Mihajlo pravi primer kako snovi nikada nisu nedostižni ukoliko postoji dovoljno jaka želja i podrška porodice.

FOTO: HOTSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter