1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

LEGENDARNI PREDRAG MIJATOVIĆ: Hrvati žive svoj san, a Srbi nemaju ambicija

Objavljeno: 15.07.18 u 16:22

Nekadašnji reperzentativac Jugoslavije osvrnuo se na učinak Srba i Hrvata na Mondijalu.

Po mišljnju Mijatovića u pitanju su dve krajnosti, Hrvatska koja pravi rezultate i naša selekcija koja je neslavno završila Mondijal.

– Finale će svakako biti dobra utakmica, možda ne sa mnogo golova, ali na terenu će biti mnogo izvanrednih igrača na obe strane. Na papiru, mnogo je detalja koji Francusku čini favoritom. Mnogi potenciraju dan više odmora i umor Hrvatske koja je bukvalno odigrala ceo jedan meč više u produžecima. Ali, Hrvatska je dosanjala najluđe snove, adrenalin je tako jak da niko neće misliti na umor već samo kako da iskoriste šansu. Ovo su mečevi gde se ide preko granica trenutne mogućnosti, počeo je za Večernje novosti legendarni fudbaler.

Osvrnuo se nekadašnji igrač Real Madrida i Partizana na učinak ‘kockastih’.

– Za ovakav rezultat potrebno je imati kvalitet, ali pre svega iskustvo igranja velikih takmičenja i kontinuitet. Oni gotovo da nisu propustili veliko takmičenje od 1998. Ova generacija je imala i uspone i padove i ne treba zaboraviti da im je Rusija bila poslednja šansa da nešto urade. A, nisu hteli da je tek tako propuste, istakao je on.

Problem našem timu kako on navodi može biti neigranje velikih takmičenja.

– Srbija je na SP došla sa velikim hendikepom, jer osam godina nije bila na velikom takmičenju, a čini mi se i bez većih ambicija, jer su bili zadovoljni samim plasmanom. To može da se opravda samo činjenicom da dugo niste bili na Mundijalu, ali kad već odete, morate da uradite najviše što možete.

Nije siguran Mijatović da je naš tim mogao više.

– I to je pitanje. Ne znam da li je mogla više. Međutim, video sam raskorak između onoga što možeš na terenu, i onoga što dolazi uticajem spoljnih faktora, rekao je Mijatović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter