1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Nismo odigrali kako smo planirali, nisam očekivao da ću onako rano morati da menjam Stojiljkovića

Objavljeno: 11.07.18 u 21:00

Crvena zvezda je večeras odigrala prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni.

Šampion Srbije je bez postignutog gola remizirao sa šampionom Letonije, Spartaksom.

Vladan Milojević je posle utakmice izjavio kako je svestan da neke stvari u igri Zvezde moraju da se promene, ali i da nema mnogo toga da zameri svojim izabranicima.

– Završeno je prvo poluvreme i mamo revanš u Beogradu. U svakom slučaju rezultat koji sigurno… Želeli smo i plan nam je od početka bio da idemo na pobedu. Međutim, jednostavno, imali smo dosta šansi. Bilo je jako teško igrati po ovom vremenu. Protivnik se opredelio za jaku defanzivu, sa nekim kontrama. Mislim da, sem naše greške nije bilo nekih udaraca na gol, izjavio je Vladan Milojević, a potom dodao:

– U ovakvim utakmicama imali smo dosta šansi. Želićete taj lak gol da otvorite utakmicu i bude drugačije. Pokušavali smo, imali smo posed. Dosta to nije onako kako smo planirali. Sa druge strane, nisu prolazile lopte u prostore koje smo želeli.

U Rigi je više pretila Zvezda koja je imala ozbiljnije prilike za gol na ovoj utakmici.

– Imali smo dosta šansi stopostotnih. Nismo dali, idemo dalje, prva je utakmica, imamo igrače koji su sad došli, dvojicu koji su bili na Mondijalu. Ovo im je prva utakmica, opredelili smo se da ih stavimo i treba nam vreme. Treba da se spremimo, treniramo, radimo i budemo bolji u revanšu.

Da li oseća da je ovo utakmica lige šampiona, atmosfera, osećaj (pitanje letonca)?

– Ako pogledate druge rezultate, bacio sam pogled, Spartaks je prvak svoje zemlje, što pokazuje da ima odredjeni kvalitet. Ovo je takmičenje, dobar protivnik, organizovan…

Šef struke prvaka Srbije nije želeo da izdvoji nijedno ime kada su igrači rivalskog tima u pitanju.

– Nije moj princip da pričam o pojedincima. Spartaks je kolektivno odradio i došao do cilja na najbolji mogući način, rekao je Milojević, koji se zatim osvrnuo na status Nikole Stojiljkovića:

– Obnovio je povredu koju je imao. Videćemo kakva je situacija sa njim.

Šef struke crveno-belih je pričao i o tome šta bi trebalo da se popravi u revanšu.

– Ne mogu da kažem da nisam zadovoljan, a nisam ni prezadovoljan. Nije to Zvezda koju ja hoću i koju sanjam. Ne bih da pričam o nekim stvarima, treba da radimo i popravimo ih. Treba uzeti u obzir da smo bili na pripremama, igrači polako dolaze. Ima tu i drugačijih stvari, nismo odigrali nijednu utakmicu, opredelili smo se da oba igrača drže tu levu stranu, rodić i radonjić, koji dolaze posle perioda od mesec dana odsustva. Imamo i Ebisilija kome smo hteli da damo neku minutažu. Nismo očekivali da će Stojiljković toliko rano da izađe. To su stvari koje su normalne u fudbalu i koje ne možete da predvidite.

– Jako mi je bitno da upoznam nove igrače, kako će da funkcinišu u novom sistemu. Očekujem mnogo veću strast za pobedom. Fudbal je igra strasti, želje i motiva. Kada nemaš, moraš da ga nađeš. Moći ću nešto više da kažem kada pojedini igrači budu bili na boljoj fizičkoj pripremi. Imamo diskontinuitet igrača koji su na zavidnoj fizičkoj pripremi, negde morate da kompenzujete. Optimista sam i mislim da će sve to biti u redu.

Na momente delovalo da ste se baš baš iznervirali, šta je posebno iznerviralo?

– Takav sam, malo temperamentniji, pogotovo što je ovo prva utakmica. Ponesu vas emocije. Jednostavno, ima dosta razloga, nekih stvari koje smo radili, nije polazilo za nogom. Iz kog razloga? Sigurno je i protivnik u pitanju. Analiziraćemo utakmicu, ima puno stvari koje nismo radili kako je trebalo. Ne volim anarhiju, neko sam ko voli da se drži dogovora bilo kakav da je. Ne volim kad se iskače iz nečega. Ima puno stvari koje nam nisu polazile za nogom, kazao je trener Zvezdem a potom nastavio:

– Imali smo jako mnogo šansi i sa jednim ili dva gola da pričamo drugačije. Takav je fudbal, velika su očekivanja, to sam i napomenuo igračima. Takav smo narod, očekujemo da sve to bude kako treba. Mnogo toga nam nije polazilo za nogom. Bilo kakav drugačiji rezultat da je bio, ne bi bio nepravedan. Uvek se igra za gol i pobedu i svi smo je žarko želeli.

0
0

1 Komentara

  1. Treneru lepo si skenirao problem, samo što nesme da kažeš Stojković da non stop greši umesto da odmah ce trira i tako iskoristi Pavkov on dribla gubi lopte, oba beka nula, Ben uporno pomera gde nije koristan, stoji da nisu svi fizički fit ali vezni ti pre iše komplikuju mislim da si Milijaša trebao da ubaciš da jednom pogodi Pavkov, a Stojiljkovića je 0 i da se nije povredio PEŠIĆ veliki gubitak

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter