1
Fudbal

VESELINOVIĆ: Zadovoljan sam zbog golova Fofane i Zlomislića

Objavljeno: 10.07.18 u 22:47

Posle pobede njegovog tima nad Uralom, šef stručnog štaba Vojvodine Aleksandar Veselinović izjavio je da je evidentno da su crveno-beli još uvek nova i nedovoljno uigrana ekipa, ali i da mu je drago zbog golova koje su postigli Ismael Fofana (29) i Damir Zlomislić (26).

Vojvodina je danas pobedila Ural iz Jekaterinburga rezultatom 2:1 (2:1), u prijateljskom meču odigranom na “Karađorđu”.

– Ono što smo očekivali, na terenu se i desilo. Igrali smo protiv vrlo kvalitetnog protivnika, koji je u dva poluvremena nastupio sa dve različite postave, te sam veoma zadovoljan sa idejom u igri koju smo predstavili, posebno tokom prvih 25-30 minuta. Interesantno je to da su za nas danas igrali fudbaleri koji imaju svega četiri-pet zajedničkih treninga sa ekipom, a posebno mi je drago to što su golove dali Fofana i Zlomislić. Vidi se da smo se kompletirali u hodu i da nismo u punom trenažnom procesu. Grupa igrača koja je sve vreme radila ima opravdani umor i to iz tri razloga: prvo, veoma naporni treninzi od početka priprema, zatim nedostatak prijateljskih utakmica i na kraju, današnje sparno vreme. Ural je već odigrao šest prijateljskih utakmica, dok je nama ovo tek treća i jasno se vidi da nemamo ritam. Neke momke smo svesno izveli iz igre tokom utakmice, neke smo namerno držali na terenu do kraja, ali je jasno da ćemo morati još neko vreme da kaskamo. Odnos igrača prema igri je bio veoma dobar, iako se vidi da smo totalno nova ekipa – kaže Veselinović.

U prvom poluvremenu, na poziciji zadnjeg veznog igrao je novopridošli fudbaler iz Širokog Brijega Damir Zlomislić, dok je, u drugom delu meča, na to mesto sa pozicije ofanzivnog veziste prekomandovan Milan Đurić (30), koji je takođe ovog leta stigao u Vošu i to iz azerbejdžanske Zire.

– U ovom momentu, nemamo proširenu selekciju igrača, pa da konstantno možemo da igramo na visokom nivou, već čim iz igre izvedemo jednog ili dvojicu igrača, to se oseti. Igrači koji su kvalitetni, čak i kad su umorni, drže određeni nivo igre, što se videlo u drugom poluvremenu, kada nismo igrali isto kao u prvom. Međutim, morali smo da pružimo šansu i drugim igračima, kako bismo videli koliko i na koga od njih možemo da računamo u prvenstvu. Ono što mi je drago jeste to što smo ovu utakmicu odigrali takmičarski, bez obzira na opterećenje, fizički nedostatak i dobrog protivnika – rekao je Veselinović.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter