0
ATP

FOTO: STARSPORT

VIMBLDON: Novaku mrak bio najveća pretnja, ipak prošetao se do četvrtfinala

Objavljeno: 09.07.18 u 22:15

U osmini finala Vimbldona Novak Đoković je deklasirao Karena Hačanova sa 6:4, 6:2 i 6:2 i plasirao se u četvrtfinale nezvaničnog svetskog prvenstva u tenisu.

Meč je počeo posle 20 časova po našem vremenu, te je pretilo da se partija igra u dva dana zbog mraka. Ipak, Novak Đoković je bio brži od zalaska sunca i za sat i 49 minuta pometlao je sa terena Rusa. Najveći otpor Hačanov je Srbinu napravio u prvom setu kada je protivnik dva puta uzimao servis Noletu, ali mu je ovaj tri puta uzvratio i slavio sa 6:4.

U drugom i trećem setu Novak je bio furiozan, sa lakoćom je oduzimao servise rivalu i sa 6:2 – 6:2 overio plasman u četvrtfinale. Tamo ga čeka dvoboj sa Japancem Kejom Nišikorijem koji sa 3:1 u setovima deklasirao Ernesta Gulbisa.

U četvrtfinale su se plasirali Rafael Nadal pobedom nad Veselim, Rodžer Federer trijumfom nad Manarinom, kao i Izner, Raonić i Anderson. Meč Del Potra i Simona je prekinut pri vođstvu Argentinca 2:1 u setovima zbog mraka. Nastavak je sutra.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter