0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ŽIVKOVIĆ ‘PROZVAO’: Cilj je jasan – Liga šampiona!

Objavljeno: 08.07.18 u 15:38

Omladinci Crvene zvezde okupili su se danas na terenima Omladinske škole povodom zvanične prozivke i prvog treninga u novoj sezoni.

Šef stručnog štaba i nekadašnji desni bek prvog tima Bratislav Živković na raspolaganju ima 20 igrača i četvoricu momaka na probi.Crveno-beli će prvu nedelju priprema odraditi u Beogradu, a 15. jula ih očekuje put u Terme Čatež, gde će trenirati do 24.07. Posle povratka iz Slovenije sledi odlazak u Švajcarsku, gde će od 27. do 29. jula učestvovati na jubilarnom petom međunarodnom turniru u Bazelu. Momci će imati priliku da odmere snage sa vršnjacima iz Fulama, Notingem Foresta, Hamburgera, Bajer Leverkuzena, Jang Bojsa, Bazela i Japanske univerzitetske selekcije.

Generacija dečaka rođenih 2001. godine, koja je u prošloj sezoni sa Nikolom Puačom osvojila Kadetsku ligu Srbije, pokušaće da odbrani titulu Omladinske lige Srbije:

– Potrudićemo se da postojeći igrački kadar dopunimo sa novim igračima, da se doboro uigramo i spremno dočekamo početak sezone. Borićemo se za prvo mesto u Omladinskoj ligi Srbije, bez obzira na naš prvenstveni plan i cilj da stvaramo igrače za prvi tim. Od toga ne može da se pobegne, dobro je poznato da Crvena zvezda u svakoj selekciji juri titulu – rekao je Bratislav Živković.

Osim nacionalnog takmičenja, Crvena zvezda će prvi put u istoriji kluba učestvovati u Ligi šampiona za omladince:

– Jedva čekamo Ligu šampiona. Potrudićemo se da iznesemo sezonu na pravi način i da uskladimo obaveze sa domaćim prvenstvom. Klub je odlučio da izlazno 2000. godište priključi našoj bazi u Grafičaru, pa ćemo raditi sa mlađim 2001. godištem, ali mislim da imamo kvalitet da iznesemo oba takmičenja. Mnogo mi znači što je Nikola Puača ostao uz mene, on najbolje poznaje ove momke. Ja sam malo stariji od ostalih članova stručnog štaba, ali sa možda malo više iskustva. Mislim da spoj mladosti i iskustva uvek donese nešto dobro – zaključio je šef stručnog štaba naše omladinske selekcije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter