0
Fudbal

PREDSEDNIK RUSIJE O UTICAJU MONDIJALA: Svetsko prvenstvo je pomoglo da se sruše predrasude o Rusiji

Objavljeno: 07.07.18 u 11:49

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je Svetsko fudbalsko prvenstvo pomoglo da se sruše predrasude o Rusiji i da je taj turnir pokazao da su svi dobrodošli u toj zemlji.

Putin je danas organizovao prijem u Kremlju za predsednika Međunarodne fudbalske federacije Đanija Infantina i velikane svetskog fudbala medju kojima su Marko van Basten, Lotar Mateus i Dijego Forlan.

– Ljudi su videli da je Rusija gostoljubiva zemlja i da su svi dobrodošli, rekao je Putin.

On je dodao da su se mnoge negativne predrasude o Rusiji ‘jednostavno srušile’ tokom turnira.

Predsednik FIFA-e Đani Infantino rekao je da su se ‘svi zaljubili u Rusiju’ i da je turnir dobro organizovan.

– Ovde smo već neko vreme i otkrili smo zemlju koju ne poznajemo. Kada smo došli ovde i videli ljude na ulicama i neverovatnu lepotu Moskve… To pokazuje da svi strahovi koje su neki pokušavali da unesu vezano za Mundijal, ne samo da se nisu ostvarili već je sve potpuno suprotno, rekao je Infantino i kao primer naveo ‘nasmejane policajce na Crvenom trgu’.

– Ovo je nova slika Rusije i osećam se kao dete u prodavnici igračaka’, dodao je predsednik FIFA-e.

Svetsko prvenstvo održava se u Rusiji posle godina visokih tenizija izmedju te zemlje i Zapada. Nevladine organizacije pozvale su na bojkot Mondijala u Rusiji, zbog navodnog nepoštovanja ljudskih prava u toj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter