0
Fudbal

MONDIJAL: Kraj za Brazil! Belgija izdržala nalete i obezbedila borbu za finale!

Objavljeno: 06.07.18 u 22:02

Fudbalska reprezentacija Belgije sa 2:1 savladala je Brazil i tako obezbedila plasman u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Prvi pokušaj Belgijanci su imalu već u drugom minutu, kada je udarac De Brujnea otišao pored gola Alisona.

Susret je započeo u sjajnom tempu, pošto je nešto više od minuta kasnije i Brazil pripretio, ali je Nejmarov centaršut Tibo Kurtoa lako ukrotio.

Nastavili su Brazilci sa pritiskom, nisu „crveni đavoli“ skoro dva minuta uspeli da pipnu loptu, ali nije bilo ozbiljnije prilike sve do osmog minuta, kada je Felaini fauirao Nejmara na sredini terena. Iz tog napada Brazilci su „dobili“ korner, centrairao je Nejmar, Miranda promašio loptu a Tijago Silva sa dva metra loše zahvatio loptu i pogodio stativu.

Silovito su nastavili Brazilci da napadaju, ali Gabrijel Žezus i Paulinjo nisu uspeli da iskoriste dve odlične prilike razmaku od nekoliko desetina sekundi.

Belgija je uspela da dođe do daha, otvorila se kontra u 12. minutu, probao je Felaini, ali je Miranda izblokirao udarac pa je usledio korner. A iz njega, nakon centaršuta Azara i očajne reakcije Fernandinja Belgija je stigla do 1:0.

To je dodatno motivisalo Brazilce, koji su ponovo svim silama krenuli ka golu Tiba Kurtoe, pa su udarci Mirande, Kutinja, ponovo Paulinja i Žezusa naslućivali da će uslediti poravnanje.

A umesto njega – kazna, i to u 31. minutu nakon kontre Lukakua i pasa za de Brujnea, koji je fantastičnim udarcem pogodio suprotni ugao gola koji brani Alison.

Razigrali su se Belgijanci potom, imali su i oni nekoliko poluprilika, a najbolju šansu imao je Kompani ponovo posle kornera, čiji udarac petom je na žalost njega ali i ljubitelja fudbala završio u rukama Alisona, no promena nije bilo do kraja prvog dela igre.

U drugom poluvremenu Brazilci su krenuli na sve ili ništa pa se početnih deset minuta igralo pred golom Belgije, sjajnu šansu imali su posle centaršuta Marsela, ali je Firmino kasnio za delić sekunde.

Trebalo bi istaći i sjajno suđenje Milorada Mažića, koji je u tri navrata sjajno procenio da nije bilo osnova za jedanaesterac u korist Brazila posle dva starta nad Nejmarom, te jednog nad Gabrijelom Žezusom.

Sat vremena po početku utakmice Belgija je mogla da reši sve dileme, ali je udarac Azara posle kontre završio tik pored stative. Kao po nekom nepisanom pravilu, usledila je dobra prilika Brazila, ali je udarac Daglasa Košte izblokiran, a do nje nije uspeo da dođe Paulinjo.

Ređale su se prilike, pokušali su i Nejmar i Kutinjo, ali je tek u 76. minutu preko Renata Augusta Kurtoa savladan, i to nakon centaršuta Kutinja.

Upravo je Augusto mogao da se proslavi pošto je nekoliko minuta kasnije imao fantastičnu priliku, ali je neometan udarac završio pored gola Kurtoe. Do kraja meča probali su još Kutinjo, koji je natrčao na loptu ali je očajno zahvatio, kao i Nejmar, čiji šut u zaustavnom vremenu Kurtoa šalje u korner.

Svetsko prvenstvo u Rusiji

Četvrtfinale

Petak

Urugvaj – Francuska 0:2 (0:1)
(Varan 40, Grizman 61)

Brazil – Belgija (0:2)
(Renato Augusto 76 – Fernandinjo autogol 13, De Brujne 31)

Subota

16.00 Švedska – Engleska 
20.00 Rusija – Hrvatska

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter