1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MILOŠ DEGENEK: Vijeira se nije video pored mene, dobio sam novu rodbinu kad sam stigao u Zvezdu!

Objavljeno: 06.07.18 u 12:35

Crvena zvezda je danas predstavila novog štopera Miloša Degeneka, koji će se sa Vujadinom Savićem, Srđanom Babićem i Rašidom Sumailom boriti za mesto u startnih ’11’.

Miloš Degenek je na stadion ‘Rajko Mitić’ stigao iz japanske Jokohame kao član reprezentacije Australije koja je igrala na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Štoper rođen u Srbiji je svestan gde je došao i nada se ispunjenju velikih ciljeva.

– Došao sam u najveći klub na Balkanu, ambicije su velike i želja da se plasiramo u Ligu šampiona, ali idemo korak po korak. Jedva čekam treninge i utakmice da napredujem i da igram dobro – počeo je priču Miloš Degenek.

Crvena zvezda nije prvi put kontaktirala reprezentativca Australije, ali ‘kockice’ su se tek juče posložile.

– Bilo je ranije kontakta sa Zvezdom, a razlog što nisam došao ne znam. Tada se ‘kockice’ nisu poklopile, nisam igrao za Srbiju u Litvaniju, ali zadovoljan sam karijerom nastupao sam za Australiju i bio na SP u Rusiji. Žao mi je što nisam osvojio omladinsko Evropsko prvenstvo, ali neću da se osvrćem na prošlost.

Jednog saigrača dobro poznaje, reč je o Filipu Žuletu Stojkoviću.

– Igrao sam sa Stojkovićem u Minhenu, koji mi je rekao da su ovde očekivanja velika. Imao sam priliku da pričam sa Vijeirom i Babunskim koji su rekli sve pozitivno, a Portugalca nije bilo teško čuvati na treninzima u Jokohami – poručio je Degenek.

Nije želeo sebe da poredi sa Damjanom Le Talekom koji je činio fenomenalni tandem sa Vujadinom Savićem.

– Cenim Le Taleka i ne bih voleo da se upoređujemo, videćemo šta vreme donosi, ali obojica smo bili vezni i vraćeni smo na štopera. U reprezentaciji sam igrao i desnog beka, mogu i zadnjeg veznog.

Govorio je novi štoper Crvene zvezde i o svom odlasku iz Srbije posle bombardovanja 1999. godine.

– Posle bombardovanja otišao sam u Australiji, jurio svoju karijru, tamo sam od 11 godina i sa 17 sam došao u Nemačku. Sa 22 sam debitovao za Australiju. Mene nemojte da pitate o Kninu, znam samo ono što su mi pričali roditelji i brat, to je bolje njih da pitate. To je bio jako težak period za nas, ne samo za nas, već za sve ljude koji su morali da beže iz Krajine – zaključio je Degenek i dodao:

– Od kada sam potpisao za Zvezdu dobio sam mnogo rodbine, sad mi se svi javljaju i kažu ‘Bravo, rode’, ‘Đesi, rode’. Pola tribine će sad samo navijati za mene, nadam se da će prodaja mojih dresova ići najbolje – našalio se Degenek.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Mirko Marković

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter