in ,

PROMENA U EKIPI: Erik Bulijer napustio Meklaren

Sportski direktor Meklarena u šampionatu Formule jedan Erik Bulijer podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog slabih rezultata u ovoj sezoni.

Direktor Meklarena Zek Braun prihvatio je ostavku Bulijera, a funkciju sportskog direktora bi do kraja sezone trebalo da obavlja Žil de Feran.

– Ono što naš bolid pokazuje ove sezone nije u skladu sa očekivanjima koja smo imali pre početka, posebno nije u skladu sa očekivanjima naših vernih navijača. To svakako nije greška stotina posvećenih radnika u Meklarenu. Razlog je sistemski i strukturalan i to zahteva velike promene. Današnje promene su samo prvi korak ka ispravljanju grešeka. Voleo bih da se u ime svih zahvalim Bulijeru na doprinosu Meklarenu i želim mu sve najbolje u budućnosti, rekao je Braun.

Do ostavke Bulijera došlo je usled slabih rezultata Meklarena, koji je uoči početka šampionata prešao sa agregata Honde na Renoove.

Šef operacija Simon Roberts ubuduće će nadgledati i proizvodnju i logistiku i inženjerski deo poslova, dok će Andrea Stela biti odgovorna za detalje vezane za trke, a De Feran će rukovoditi celim timom kako bi on bio efikasniji.

Meklaren u poretku konstruktora u šampionatu Formule 1 zauzima šesto mesto sa 44 boda.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

NOVO POJAČANJE: Lazar Đorđević predstavljen na Karađorđu

NFL: Kraj ere, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji lige završio karijeru