0
Auto Moto

FOTO: FORMULA1

VERSTAPEN: Srećan sam zbog pobede

Objavljeno: 01.07.18 u 22:29

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je da je zadovoljan što je pobedio u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Austrije, na domaćoj stazi njegove ekipe.

– Bilo je sjajno. Dobro sam čuvao gume, bilo je mnogo mehurova na gumama, ali uspeli smo da izdržimo do kraja. Sjajno je pobediti u Red Bulu na Red Bul Ringu, sa mnogo holandskih navijača, ovo je neverovatno, rekao je Verstapen posle trke.

Verstapen je ostvario prvu pobedu u sezoni, a četvrtu u karijeri, nakon što je bio najbrži na stazi u Špilbergu.

On se popeo na peto mesto u generalnom plasmanu.

– Moram da nadoknadim zaostatak u bodovima. Danas je bio zaista dobar dan i nadam se da ćemo tako nastaviti, dodao je Verstapen.

Drugo meso zauzeo je vozač Ferarija Kimi Raikonen, koji je rekao da je njegova ekipa možda bila suviše oprezna i da je dugo čekala da napadne Verstapena.

– Morao sam da se povučem na startu u prvoj krivini, kada su vozila bila stisnuta. Posle toga, bolid je bio dobar, ali nismo imali dovoljno krugova, mislim da smo predugo čekali. Imali smo pravi bolid danas, u nekim trenucima je bilo pomalo teško, ali ovo je dobar rezultat za Ferari, naveo je on.

Njegov klupski kolega Sebastijan Fetel zauzeo je treće mesto, čime je preuzeo vodjstvo u generalnom plasmanu, pošto Luis Hamilton nije završio trku.

– Čestitao sam Maksu, imao je vrlo dobru trku, nije grešio. Jurili smo ga do kraja, ali nismo uspeli. Bilo bi bolje da sam startovao sa bolje pozicije, pokušao sam da se popravim u prvoj krivini, ali nisam uspeo. Morao sam da se borim sa Renoom i Hasom na početku trke, a zatim je došao malo sporiji odlazak u boks. Ovo je bilo ograničavanje štete. Dobro smo čuvali gume, ovo je pozitivan dan. Moglo je da bude bolje, ali Maks je zaslužio pobedu, rekao je Fetel.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter