0
Košarka

Kosarka FIBA World Championship China 2019-Qualifiers Srbija v Gruzija Dejan Todorovic (L) Beograd, 27.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KVALIFIKACIJE ZA SP: Sve to izgleda bolje sa Bobijem, Micić sjajan – Todorović fenomenalan

Objavljeno: 29.06.18 u 18:50

Izabranici Aleksandra Đorđevića su upisali novu pobedu u kvalifikacijama za Mondobasket.

Reprezentacija Srbije je rezultatom 87:50 porazila Gruziju.

Na samom startu je Srbija napravila seriju od četiri vezana poena, da bi tek onda Gruzijci pogodili prvi koš. Posebno dobro je meč otpočeo Dejan Todorović koji je postigao sedam od prvih 13 poena Srbije. Pred kraj prve deonice je naša selekcija bila na korak od dvocifrene prednosti, ali nije uspela da dođe do vođstva od dve cifre.

To joj je za rukom pošlo na startu drugog kvartala. Prodorom i svojim 11 poenom je Todorović doneo vođstvo od 22:11, u tom momentu je srpski košarkaš imao isti broj poena kao i cela reprezentacija Gruzije te je selektor Zuros zatražio tajm-aut. Pravi potom Gruzijaca je usledio, Marko Simonović je ubacio trojku, a tek nakon perioda od pet i po minuta je Gruzija postigla koš.

Iako je Srbija za poluvreme ubacila samo 37 poena, imala je vođstvo od 19 poena razlike zahvaljujući dobroj odbrani koja je rivala svela na samo 18 poena za 20 minuta igre. Svojom odličnom igrom je našu reprezentaciju predvodio Dejan Todorović za koga gruzijski košarkaši praktično nisu imali rešenje.

U poslednjih deset minuta je Srbija pokazala da je i u kombinovanom sastavu za klasu bolja od selekcije Gruzije, značio je i Boban Marjanović koji je gospodario reketom na obe strane. U poslednjih par minuta videli smo sjajno zakucavanje ubedljivo našeg najboljeg igrača danas, Dejana Todorovića, kao i trojku Bobana Marjanovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter