3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SRĐAN BABIĆ ZA HS: Boriću se za mesto u timu, Srbija može da pobedi Brazil!

Objavljeno: 27.06.18 u 16:57

Dok se u javnosti svaki dan priča o novim igračima na poziciji štopera, Srđan Babić se vredno priprema u Austriji kako bi se izborio za mesto pored Vujadina Savića u poslednjoj liniji.

Za razliku od prošle sezone kada je stigao kasno na stadion ‘Rajko Mitić’, Srđan Babić je sada tu od prvog dana priprema i ozbiljno konkuriše za mesto u startnih ’11’.

– Generalno ja sam se u Zvezdi već navikao osećam se kao kod kuće, nikad nisam imao problema, odmah su me prihvatili, kao što mi to sad radimo sa novajlijama. Raspoložebje je stvarno odlično, mogli ste da vidi na treningu kod igre na dva gola. Važno je da atmosfera ostane ovakva, da nastavimo sa vrednim radom i da će sve biti kako treba – počeo je priču za HotSport, Srđan Babić.

 Da li postoji pritisak, pošto se svaki dan u medijima spekuliše o pojačanjima u poslednjoj liniji?

– Nemam nikakav pritisak, gledam uvek da iz sebe izvučem maksimum, da li će to biti dovoljno za startnih 11 ne znam. Daću sve od sebe, prošle godine sam kasnio sa pripremama, došao sam kada se igralo drugo kolo kvalfikacija za Ligu Evrope, momci su tada igrali fantastično i na meni je bilo da čekam svoju šansu. Konkurencija je uvek zdrava, štoperi su potrebni, tu smo za sada Savić, Eraković i ja, potrebno je da dođe još neko, jer ne daj bože da se neko povredi.

 Kuje li se polako taktika i planovi za evropske kvalfikacije i mečeve sa Spartaksom i APOEL-om?

– Iskren da budem, o Spartaksu ništa ne znam, šef Milojević nas je naučio da idemo utakmicu po utakmicu, gledali smo Rid, sad skautiramo Apolon. Kada se vratimo u Beograd znaćemo sve o Letoncima – jasan je bio ‘zlatni orlić’.

 Da li jedva čekaš prvi meč na stadionu ‘Rajko Mitić’ pred Delijama?

– Delije su nam prošle godine bile ’12’. igrač, to očekujem ove sezone, jer smo dobro igrali kako u prvenstvu tako i u Evropi. Delijama smo se zahvalili na najlepši mogući način, a oni su tu kada ne ide da nam pomognu da se sve popravi. Jedva čekam da čujem huk ‘severa’.

 Odakle nadimak ‘Babara’ i ko je kumovao?

– Taj nadimak imam od pete-šeste godine, nosim ga još iz Banjaluke, neobično mi je kada me neko pozove po prezimenu, ne očekujem.

 Tvoja generacija ‘zlatnih orlića’ je imala ‘lek’ za Brazilce, šta očekuješ večeras?

– Prvo drago mi je da vidim te momke, drugare sa Novog Zelanda, u ‘A’ reprezentaciji. Tada smo pobedili Brazil i to nije bilo slučajno, to je bio rezultat dobrog rada. Verujem da ćemo večeras pobediti, svim srcem navijamo. Mi smo na Novom Zelandu izgarali na svakoj utakmici i rezultat je došao, nadam se da će se i seniorima sada vratiti za sav uložen trud, jer narod ceni kada se boriš za svoju zemlju – zaksljučio je Babić.

0
0

3 Komentara

  1. Babara moram ti reći da ti se opasno ugrozila pozicija u prvom timu, jer su zvezdini vizionari doveli novog „kapitalca“, na piziciji štopera, direktno iz neke od savana Afrike! Ali, s obzirom da se radi o afro-fanaticima, nemoj se iznenaditi ako ovaj najnoviji „kapitalac“, sa produhovljenim licem, dobije odmah zagarantovano mesto u timu! Angažovanje ovog najnovijeg „kapitalca“ je samo paradigma jedne prakse i modela, koji vladaju u Zvezdi, a prevazilazi sve iracionalne okvire! Ali, kada ga prvi put protivnički napadač „pošalje po burek“, biće im kasno!

    0
    0
    Odgovori
      • Fifi, bolje je ćutati i pustiti druge da misle da si glup, nego progovoriti, odnosno napisati atomsku glupost i otkloniti svaku sumnju! Uostalom, ponašanje čoveka je odraz stanja njegove psihe!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter