0
Fudbal

SELEKTOR BRAZILA TITE: Prednost Srbije je visina

Objavljeno: 26.06.18 u 17:31

Selektor Brazila govorio je osvemu na konferenciji za medije pred sutrašnji duel sa ‘orlovima’.

Novinare je najviše zanimalo kakva je situacija sa prvom zvezdom tima, igračem PSŽ-a Nejmarom.

Na startu svog izčaganja Tite se osvrnuo na karakteristike naše ekipe, kao i na to šta su prednosti, a šta mane.

– Srbija ima karakteristiku visoke ekipe i individualce sa sjajnom tehnikom. Moraćemo to da neutrališemo i izbegnemo faulove na boku i kornere. Oni su viši od nas deset centimetara u proseku, ali kada igraš protiv takvog tima nešto gubiš, nešto dobijaš zbog visine, počeo je seleektor Brazila.

Dobar odnos unutar ekipe faktor je na koji on ozbiljno računa.

– Tim raste iz meča, želimo bolju fluidnost. Imamo protivnika koji ima Matića, Sergeja, Mitrovića, Ivanovića. Sve to znamo, kao i da je Srbija odlično izbalansiran tim, ali pre svega moramo da imamo odlične odnose unutar naše ekipe.

Potom je skoro 20 minuta govorio o prvoj zvezdi svog tima.

– U fazi je oporavka. Talentovan je. Nisam ovde da ga branim. Kada je dobro igrao protiv Hrvatske rekao sam mu: „smiri se malo, radi na oporavku“. Pogledajte meč protiv Švajcarske i njegov dijagram kretanja, bolje je izgledao. Možda mu je potreban još jedan meč da bude na vrhuncu. Ima preteranu odgovornost. To ne sme da se dozvoli, ja kao trener ne smem to da dozvolim. Svi igrači bi trebalo da snose odgovrnost, rekao je Tite.

Brazil neće imati pomoć Daglasa Koste na ovom meču.

– Rekao sam da je čoporu potreban vuk, a vuk čoporu. Kao i sa Nejmarom. Potrebni smo nam takvi individualci. Njegove karakteristike donose mnogo timu. Firmino, Fernandinjo, svi su nam potrebni. Potrebna je cela mašina.

Stručnjak je podvukao da neće kalkulisati u ovom meču.

– U autobusu sam pričao sa saradnikom iz stručnog štaba, rekao mi je kako nismo gledali nijednu drugu utakmicu sem naših i naših rivala. Nas drugi ne zanimaju, fokusirani smo na našu igru. Dešavalo nam se da imamo napade panike, da budemo očajni, zaklučio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter