0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

ALEKSANDAR KOLAROV: Ubeđen sam da možemo da pobedimo Brazil, voleo bih da dam gol iz ‘slobodnjaka’

Objavljeno: 26.06.18 u 18:29

Pred sutrašnji meč Brazila i Srbije medijima su se obratili kapiten Aleksandar Kolarov i selektor reprezentacije Mladen Krstajić.

(Specijalni izveštač HotSporta u Rusiji – Stefan Smuđa)

Naši igrači nadaju se podršci i spremni su za podvig sutra uveče.

Meč koji se igra sutra u Moskvi biće ‘ispit zrelosti’ ove generacije, kao i pokazatelj gde se nalazi naš fudbal.

Prvo pitanje za kapitena bilo je da li nas je Brazil saopštavanjem sastava za sutra potcenio.

– Možda su nas potcenili. Ne bih se time zavaravao, oni su mnogo ozbiljni igrači da bi to sebi dozvolili. Mozda je to deo neke njihove taktike, njima igra i bod, ali ne verujem da je tako, videli smo Iran sinoć koji je promašio prolaz u 90. minutu. Ja se nadam da su nas potcenili, rekao je Kolarov.

Naredno pitanje za levog beka neše selekcije bilo je kako mu se čini to što Brazil menja kapitena na svakom meču?

– Ako je to njima ok, onda neka. Moj stav je da bi trebalo da se zna ko je kapiten tima. Nije Brazil samo Vilijan ili Nejmar, najbolji su kao tim, imaju balans na sredini terena. Sa tri zadnja vezna, uz Fernandinja koji je najbolji zadnji vezni igrač.

FOTO:STARSPORT

Potom je upitan da prokomentariše podršku koja se sprema za sutra.

– Daj Bože da bude neki slobodan udarac. Radi se o vrhunskom golmanu (Alisonu), ali mislim da možemo da ga ugrozimo. Ovo je za nas utakmica ‘in or out’, na ispadanje. Mi moramo da nosimo publiku, a samo tada će oni nama pomoci.

Na konstataciju predstavnika ‘sedme sile’ da neki favorit uvek ispadne sa Modijala, on je spremno odgovorio.

– Čekamo Argentinu večeras šta će biti. Posle toga znaćemo šta će biti sutra. (smeh)

Rekao je koju reč igrač Rome i o taktici za sutra.

– Posle Švajcarske sam znao da nam treba samo pobeda protiv Brazila, a već jutro posle te utakmice sam bio ubeđen da ćemo ih pobediti. Oni ne znaju da igraju na bod, koji im treba. Žele da nas pobede, pa neka probaju, probacemo i mi njih. Ali ubeđen sam da ćemo imati svoju šansu, optimističan je kapiten našeg tima.

Pritisak pred meča je veliki, a Kolarov je objasnio kako on to vidi.

– Mi igramo sami protiv sebe uvek. Kada sebe ubedis u nesto, onda to mozes da ucinis, rekao je Kolarov.

‘Srbija ne može ništa da izgubi, može samo da dobije. Kada je najteže čovek daje svoj poslednji atom snage. Da li se u timu oseća da je sutra finale za Srbiju?’, pitao je Rambo Petković kapitena Kolarova.

– Meni je sutra finale karijere. Igrao sam mnoog utakmica, ali ova je najbitnija. Znaju to i mlađi i iskusniji igrači, pratiće nas sutra svi, biće velika svetska pozornica, ambijent. Jedan igrač je rekao: ‘Lako je biti najbolji sa slabima, budi najbolji sa najboljima’, zaključio je kapiten našeg tima.

FOTO:STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter