0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

RASTAVAC ANALIZIRAO BRAZILCE: Naša prilika za čudo je sada!

Objavljeno: 24.06.18 u 14:30

Pomoćnik selektora Srbije Milan Rastavac ušao je u detalje igre Brazila i neke od njih izneo novinarima u Svetlogorsku na današnjoj konferenciji za medije.

Kada je analizirao ekipu Švajcarske pre pet dana, ispostavilo se da je to učinio veoma dobro jer je tim Vladimira Petkovića u petak uveče igrao baš kao što je Rastavac najavio.

Brazil je, ističe on, znatno drugačiji tim.

– Brazil je ekipa koju skenirate iz više uglova. Njihova uloga je zasnovana na jakim individualcima. Zavisiće mnogo od njihovog rasploženja, ali onda i od našeg odgovora. Moraćemo da improvizujemo, jer njihova igra jeste improvizacija. Biće mnogo različita utakmica od prethodnih – poručio je Milan Rastavac.

– Slika o prethodnoj utakmici je iskrivljena. Trčali smo više nego Švajcarska, sudijske odluke su nam oduzele odgovornost u maneveru. Pretrčali smo četiri kilometara više od njih – naglasio je pomoćnik našeg selektora.

Utakmica sa Brazilom na Svetskom prvenstvu najlepša je stvar za svakog igrača zato priprema utakmice neće biti previše teška.

– Taktička i psihološka priprema će biti lakše. Najlepša stvar je u fudbalu igrati protiv Brazila. Sve ekipe poput naše moraju da sanjaju jedno veliko čudo kako bi prošle grupu. Mi u sredu tražimo čudo. Postoji način na koji možemo da se suprotstavimo Brazilu.

Najveći problem, naravno, biće kako zaustaviti Nejmara.

– Pokušaćemo da ga zaustavimo timskom saradnjom u defanzivi. On je noseći autoritet ovog tima Brazila. Čak deluje da mu nekad obavezno igrači Brazila daju loptu. Trudićemo se da ga timski zaustavimo – podvukao je Milan Rastavac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter