0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NEĆE SE IZVUĆI: Švajcarski Albanci ‘mahali orlom’, ali je na isti način provocirao i Lihštajner! (FOTO)

Objavljeno: 23.06.18 u 23:44

Iako je prošlo više od 24 sata od utakmice Srbije i Švajcarske, provokacija rivala Orlova je još uvek glavna tema.

Međutim, Albanci sa Kosmeta u dresu Švajcarske nisu jedini koji su provocirali sinoć.

Ako se Granit Džaka i Džerdan Šaćiri budu ‘vadili’ na poreklo i to da su želeli da pozdrave svoje sunarodnike, a ne provociraju rivala, koji li će alibi pokušati da iskoristi Stefan Lihštajner.

Kapiten Švajcarske umesto da služi kao primer mlađima, pridružio se dvojici albanskih Švajcaraca koji zbog provokacije tokom golova čak nisu dobili ni podršku zemlje za koju igraju.

‘Albanskim orlom’ nisu mahali samo momci sa Kosmeta, već i Lihštajner:

FOTO: STARSPORT

Kapiten Švajcarske je imao i izjavu nakon meča u kojoj se dotakao provokacije u kojoj je i sam učestvovao:

– U redu, nije to trebalo da rade, Šaćiri i Džaka igraju za Švajcarsku. Ali, mi nismo anđeli, a imamo i emocije. Svi znamo kakav je bio rat, koliko je tu krvi proliveno, i šta su sve njihovi roditelji propatili, rekao je Lihštajner.

Prema poslednjim informacijama švajcarskog ‘Blika’, FIFA je pokrenula postupak protiv Džake i Šaćirija, dok je stav FS Švajcarske da albanski fudbaleri nisu postpili pravedno, ali da nisu ni zaslužili kaznu. Poteze Albanaca pravdaju burnom prošlošću i nemirima na Kosmetu, ali kako će opravdati potez Lihštajnera?

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter