0
Fudbal

MONDIJAL: Francuska u nokaut fazi, kraj za Peru

Objavljeno: 21.06.18 u 19:05

Fudbaleri Francuske pobedom nad Peruom u meču drugog kola grupe C Svetskog prvenstva u Rusiji obezbedili su plasman u nokaut fazu takmičenja.

U utakmici koja nije obilovala šansama ali jeste dinamikom, Francuzi su od samog početka pokazali želju da već večeras obezbede plasman u narednu rundu.

Pokušavali su Griznam sa jedne strane, potom i Gerero sa druge, ali ozbiljnijih šansi nije bilo do 34. minuta, kada je Pogba proigrao Žirua, on bio izblokiran, ali je lopta završila kod Mbapea, koji je lako zatresao mrežu za 1:0.

U nastavku meča Francuska je kontrolisala dešavanja na terenu, svesno prepustila inicijativu Peruu, koji je u 50. preko Akina mogao do 1:1, ali je pogodio okvir gola. Nije tu stao Peru, pokušao je i Gerero u samoj završnici iz slobodnog udarca, ali je na kraju borbeni Peru morao da položi „oružje“ i stegne ruku Francuskoj.

U poslednjem kolu, Francuze očekuje duel sa Danskom, dok Peruanci imaju šansu da protiv Australije osvoje prvi bod.

Svetsko prvenstvo, 2. kolo 

Grupa C

Francuska – Peru 1:0 (1:0)
(Mbape 34)

Francuska: Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Pogba (od 89′ Nzonzi), Kante – Mbape (od 75′ Dembele), Grizman (od 80′ Fekir), Matuidi – Žiru

Peru: Galjese – Advinkula, Ramos, Rodrigez (od 46′ Santamarija), Trauko – Akino, Jotun (od 46′ Farfan) – Kariljo, Kueva (od 82′ Ruidijaz), Flores – Gerero

Glavni sudija: Muhamed Abdula Muhamed (Emirati)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter