0
Fudbal

Kristijano Ronaldo

MONDIJAL: Ronaldo u četvrtom minutu rešio sve, Marokanci su mogli, ali nisu umeli da daju gol (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.18 u 15:55

Fudbaleri Portugalije ostvarili su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, pošto su u Moskvi savladali Maroko minimalnim rezultatom.

Portugalija je odlično startovala na Svetskom prvenstvu, Kristijano Ronaldo je dao tri gola, ali su na tabeli imali samo jedan bod, jer su isto toliko i primili od ‘crvene furije’.

Posle jedinog het-trika u dosadašnjem toku Mondijala, Ronaldo nastavio je teror i protiv Marokanaca, koji na početku utakmice na moskovskom ‘Lužnjikiju’ nisu znali šta ih je snašlo.

Nakon kornera sa desne strane najbolji fudbaler Portugalije dočekao je potpuno sam na pet metara od gola i u svom stilu ju je zakucao u mrežu. Neshvatljivo kako su Marokanci svog golmana ostavili na milost i nemilost baš ispred nemilosrdnog CR7.

I verovali ili ne – to je bilo sve što se tiče napadačkih akcija Portugalije. Do kraja utakmice, više od 90 minuta sa nadoknadama (tri u prvom i pet minuta u drugom poluvremenu), uglavnom je Maroko držao loptu u posedu i diktirao tempo igre, ali to nisu umeli da materijalizuju.

Afrički tim je nizao vrlo dobre akcije koje su kreirali Busufa, Amrabat, Belanda i Zijeh, ali nije bilo pravog napadača koji bi neku od brojnih lopti u kaznenom prostoru smestio u mrežu.

Baš kao protiv Irana kada im je falio gol-igrač u špicu, Marokanci su i danas nizali šanse, a čak je u napad išao i dve velike prilike propustio štoper Mehdi Benatija. Ipak, oba puta lopta mu je bila na levoj, slabijoj nozi i završavala je preko gola.

Na kraju su se Portugalci odbranili i još jednom su pokazali da će utakmica sa pobedama od dva ili više gola razlike na ovom šampionatu biti baš malo.

Portugalija – Maroko 1:0 (1:0)
(Ronaldo 4)

Stadion: Lužnjiki, Moskva
Sudija: Mark Gajger (SAD)

Portugalija (4-4-2): Rui Patrisio – Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro – Vilijam Karvaljo, Žoao Mario (od 70. B. Fernandeš), Mutinjo (od 89. Adrijan Silva), Bernardo Silva (od 59. Želson) – Guedeš, Ronaldo.

Maroko (4-2-3-1): El Kađui – Dirar, Benatija, Da Košta, Hakimi – El Ahmadi (od 85. Fažr), Busufa – Amrabat, Belanda (od 75. Karsela), Zijeh – Butaib (od 70. El Kabi).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B, drugo kolo:

Portugalija – Maroko 1:0 (1:0)
(Ronaldo 4)

20.00 Iran – Španija

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter