0
Fudbal

Fudbalska reprezentacija Senegala savladala je Poljsku rezultatom 2:1 u poslednjem meču prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

MONDIJAL: Senegal sprečio uspavanku, Poljaci očajni

Objavljeno: 19.06.18 u 18:59

Fudbalska reprezentacija Senegala savladala je Poljsku rezultatom 2:1 u poslednjem meču prvog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Rusiji.

Početak meča protekao je u uobičajenom ispitivanju snaga. Poljska je imala pokušaj iz daljine, Senegal dva centaršuta, potom su obe reprezentacije još po jednom pripretile, ali je sve do 38. minuta utakmica bila više nego loša.

Nijang je izdržao duel sa Piščekom, prosledio je loptu do Geja, koji je sa dvadesetak metara šutirao ka golu Ščesnog. Na putu ka mreži lopta je pogodila Padana, potom i Ćioneka, i završila iza leđa golmana Juventusa.

Ovo je ujedno značilo i da su Poljaci na devetoj uzastopnoj utakmici na Svetskim prvenstvima primili pogodak.

 

To kao da je malo opustilo igrače Senegala, koji su nešto bolje zaigrali u nastavku, ali ponovo nije bilo ozbiljnijih prilika do 51. minuta, kada je Levandvoski šutirao, ali je N’Diaje sjajno zaustavio šut ubojitog napadača.

Pokušao je Pišček u 56, činilo se da će Poljaci uspeti da izjednače, ali… 

Senegal je u jeku napada protivnika posle najbizarnije akcije na ovogodišnjem Mondijalu stigao do 2:0 preko Nijanga.

Čekali su Poljaci do 69. minuta, kada je Levandovski bio zamalo neprecizan, potom je i Senegal preko Manea propustio priliku da nokautira rivala. 

Šest minuta pre kraja, Sar je pao u kaznenom prostoru Poljske ali je arbitar iz Bahreina ispravno pokazao da se igra nastavi, da bi dva minuta potom Poljaci preko Krihovijaka nakon centaršuta Gorisckog stigli do počasnog gola. Kada su svi očekivali da će Poljaci svim silama krenuti napred, usledio je novi pad u njihovoj igri, pa su Senegalci lako sačuvali vođstvo i stigli do važne pobede.

POLJSKA – SENEGAL 1:2 (0:1) 
(Krihovjak 86 – Cionek 38 autogol, Nijang 60)

Stadion: Otkritije Arena u Moskvi
Kapacitet: 45.360 gledalaca
Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein)

POLJSKA (4-2-3-1): Ščensni – Pišček (od 83. Berešinski), Cionek, Pazdan, Ribus – Krihovjak, Zjelinski – Blaščikovski (od 46. Bednarek), Milik (od 74. Kovnacki), Grosicki – Levandovski

SENEGAL (4-4-2): K. N’Diaje – Vag, Sane, Kulibali, Sabali – Mane, A. N’Diaje (od 87. Kujate), Gej, Sar – Nijang (od 75. Konate), Dijuf (od 62. Ndoje)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter