0
Fudbal

MONDIJAL: Hari ‘otpadak’ Kejn je junak Engleske! (VIDEO)

Objavljeno: 18.06.18 u 21:55

U poslednjem meču petog dana Svetskog prvenstva u Rusiji videli smo novo iznenađenje, Engleska je u nadoknadi stigla do pobede nad Tunisom – 2:1 (1:1).

Utakmicu u Volgogradu još na zagrevanju obeležili su – komarci. Neumitno su napadali i igrače i navijače na stadionu kraj reke Volge i osim fudbalskog rivala, ekipe su imale još jednog velikog protivnika tokom ovih 90 minuta.

No, to makar na početku nije omelo ‘gordi albion’ da silovito krene ka golu uplašenih Tunižana i u prvih tri minuta stvori, ali i promaši dva zicera. ‘Krivci’ su bili Dele Ali i Rahim Sterling, ali već treću priliku nisu propustili da zatresu mrežu.

Učinio je to Hari Kejn. A ko bi drugi? Istina, imao je sreće da nakon kornera posle udarca glavom Stounsa, lopta posle izvrsne parade golmana Hasana mu padne tačno na nogu, a on ju je lako smestio iza njegovih leđa.

Samo dva minuta posle ovog gola povredio se golman Hasan i u suzama je napustio teren, a zamenio ga je Ben Mustafa. I na iznenađenje mnogih, nezagrejan je bio odličan, dok su i napadači odradili svoj posao u ofanzivnom delu.

Istina, više ga je odradio Kajl Voker, koji je u 34. minutu udario laktom u glavu napadača afričke selekcije, a arbitar nije imao nikakvu dilemu i odmah je pokazao na ‘belu tačku’.

Odgovornost je preuzeo Ferdžani Sasi i, iako je lopti prišao nonšalantno, preciznim udarcem je savladao Pikforda.

I šta smo drugo mogli da gledamo do kraja utakmice, osim napada Engleske. Oni su bili u naletima, čas su usporavali, čak pojačavali tempo, a iako su vršili pritisak i imali inicijativu, nisu stvarali stopostotne šanse pred golom Bena Mustafe.

Sve do nadoknade vremena. U drugom minutu nadoknade Hari Kejn je još jednom posle otpatka pogodio mrežu Tunisa, ovog puta glavom i tako doneo veliku radost Englezima u Volgogradu. A što će njemu lično takođe značiti, uključio se u trku za najboljeg strelca šampionata…

Tunis – Engleska 1:2 (1:1)
(Sasi 35pen – Kejn 11, 90+1)

Volgograd
Sudija: Vilmar Roland (Kolumbija)

TUNIS (4-3-3): Hasen (od 15. Ben Mustafa) – Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija – Škiri, Badri, Sasi – F. Ben Jusef, Hazri (od 85. Kalifa), Sliti (od 73. Ben Amor).

ENGLESKA (3-1-4-2): Pikford – Voker, Stons, Megvajer – Henderson – Tripijer, Dele Ali (od 80. Loftus Čik), Lingard (od 90+2 Dajer), Jang – Sterling (od 68. Rašford), Kejn.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B, prvo kolo:

Belgija – Panama 3:0 (0:0)
(Mertens 47, Lukaku 68, 75)

Tunis – Engleska 1:2 (1:1)
(Sasi 35 p. – Kejn 11, 90+1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter