1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR KOLAROV: Traka mi nije otežavajuća okolnost, Bane je lider ove reprezentacije

Objavljeno: 16.06.18 u 12:12

Uz selektora Mladena Krstajića, na konferenciji za medije pred meč sa Kostarikom javnosti se obratio i kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov.

Srbija sutra igra protiv Kostarike prvi meč na Mondijalu u Rusiji. Igrači su danas odradili zvaničan trening na ‘Kosmos areni’ u Samari i prema rečima selektora Krstajića i kapitena Kolarova svi su spremni i orni za sutrašnji okršaj koji je zakazan za 14 časova.

Ono što je obeležilo prethodni period je smena kapitena Branislava Ivanovića i dodeljivanje trake Aleksandru Kolarovu.

– Sigurno da je Bane mnogo doneo reprezentaciji i da niko neće oboriti njegov rekord. On je lider ove reprezentacije godinama i svi ga izuzetno cenimo – rekao je Kolarov o svom prethodniku.

– Kapitenska traka meni nije otežavajuća okolnost, već me tera da dajem sve od sebe kao primer. Probaću da mentalno rasteretim saigraće. Ovo je šansa kakva se retko pruža, a nas 23 smo srećnici. Nećemo se zadovoljiti samo time što smo došli. Moramo da budemo ponosni šta smo uradili i da budemo svesni toga.

Prijateljske utakmice nisu merilo, smatra Kolarov i naveo je primer Maroka i Irana.

– Mislio sam da će Maroko da dobije Iran, na osnovu prijateljskih utakmica. Tako da ni porazi Kostarike u mečevima pred Mundijal, od Belgije i Engleske, neće nas zavarati.

FOTO: STARSPORT

Zatim je Kolarov dobio pitanje na španskom jeziku, da prokomentariše fudbalere i igru selekcije Kostarike.

– Što se tiče igrača Kostarike, znam da vi sad hoćete od mene nekoliko imena, pa da napišete da ih se plašimo. Znamo ih sve, znamo kakav su tim, igrali su odlično na prošlom Svetskom prvenstvu, biće težak meč, ali uvereni smo u naš kvalitet.

– Ruiz? Jeste poznajem ga, igrao je u Fulamu. Gledali smo individualno i njega i ostale igrače. On je najkvalitetniji, tehnički najbolji njihov igrač. Branićemo se kolektivno i grupno.

Nije mu važno ko će dati gol, bitno je samo da se mreža Kostarike zatrese.

– Nadam se da ću dati gol, bio bih presrećan, kao što ću biti i ko god drugi da bude dao gol. Ovde je bitan timski duh, a ne lična zadovoljstva. Ako budemo ljudi među sobom, korektni i pošteni jedni prema drugima, onda ćemo nešto napraviti – zaključio je Aleksandar Kolarov.

FOTO: STARSPORT
0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter