Optužba za optužbom, sukob ne jenjava, a veliko je pitanje šta će biti sa crno-belima.

Viktor Jelenić je održao vanrednu konferenciju za medije, gde je odgovorio na optužbe predsednika VK Partizan Aleksandra Šoštara. 


Šoštar je pre nekoliko dana Jelenića optužio da pokušava da “uništi partizan”, ali je predsednik Vaterpolo saveza Srbije nedugo potom odgovorio nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Jugoslavije:

– Sazvao sam konferenciju zbog neosnovanih optužbi VK Partizan da kao predsednik VSS radim na tome da uništavam klub. Njihovo saopštenje je, blago rečeno, sramotno. Mnogo je laži. Kako to radim na uništenju Partizana kada sam za mesec i po dana platio dug od 1,6 miliona dinara prema VK Banjica, rekao je Jelenić na početku, nakon čega je nastavio:

– Rekli su da radim na uništenju VK Partizan. Evo da vidite kako ‘uništavam’. Predsednik VSS postao sam 24. aprila, za malo više od mesec i po dana, a na dan 24. aprila dug VSS prema VK Banjica, dobro ste čuli prema VK Banjica, a ne prema Partizanu bio je 1,6 miliona donara. A taj dug sada ne postoji. Plaćeno je sve.

Računi crno-belih blokirani su već dve godine:

–  Blokirano im je deset računa, a ja kao bivši predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda, odlazim da im dodelim pehare i medalje kada su postali prvaci države. Mogao sam da pošaljem nekog drugog, a nisam to uradio, već sam otišao ja, rekao je Jelenić, koji je potom nastavio:

– Predsednik Opštine Voždovac Aleksandar Savić je nudio Šoštaru da Partizan dobije besplatne termine, on to nije prihvatio, jer očekuje da Partizan dobije spor i da mu ostane bazen. Partizanu su nuđeni besplatni termini na Banjici, a to nema nijedan klub u Beogradu. Grad plaća određene sume za termine u bazenima svim klubovima, osim Partizanu, jer je u blokadi. Te sume su nedovoljne i ne pokriju ni 30 odsto od godišnjih potreba kluba za treniranje.

O sukobu sa Šoštarom:

Gospodin Šoštar kaže da sam ga u ponedeljak nazvao posle konferencije za štampu u opštini Voždovac i rekao da smo dobili šest sati besplatnih termina u SC Banjica. Pitao me je ‘Kako vi to možete da plaćate?’, rekao sam mu da to ne plaćamo. Rekao mi je da će me zvati za pet minuta i nije me nazvao. Rekao je da mi je telefon bio isključen, a ja sam sedeo u savezu, u kancelariji generalnog sekretara, u njegovom društvu.

Ono što bi posebno moglo da zabrine navijače jeste mogućnost da Partizan ostane bez poziva da se takmiči u eliti:

 

I ja kao predsednik VSS, i Šoštar kao predsednik VK Partizan upoznati smo sa tim da će Partizanu biti oduzeta karta za Ligu šampiona i zbog dugovanja prema LEN-u i zbog uslova u kojima igra. Mi ćemo dati sve od sebe da Partizan nastavi da igra Ligu šampiona sa valjd-kardom. Ali, da znate, ako se desi da Partizan ostane bez vajld-karda, da znate da nisam ja uništio Partizan i nisam ja za to kriv, otkrio je Jelenić.