0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

PREDRAG DANILOVIĆ: Ponosni smo na basketaše, cela nacija – predstavili su nas u pravom svetlu!

Objavljeno: 14.06.18 u 11:55

Srbija je četvrti put u poslednjih pet godina postala svetski prvak u basketu.

Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić su stigli u Srbiju iz Manile, a svečani doček upriličen im je u Kući košarke.

– Hvala što ste došli u velikom broju, ali boljeg povoda da dođe ovoliko ljudi zaista nema. Ovim putem čestitam momcima na fenomenalnom rezultatu. Ovo je treći put zaredom, a četvrti put ukupno da su najbolji na planeti u basketu. Znam da su se fenomenalno ponašali, da su na pravi način predstavljali svoju zemlju i da nije bilo nimalo lako. Veoma sam ponosan na ono što su uradili, siguran sam da je ponosna i cela naša nacija. Ovo je pravi način da se započne leto, izjavio je Danilović, a potom nastavio o tome da je KKS u poslednjim godinama dao na značaju ovom sportu:

– Samo ove godine biće održano preko 40 turnira u okviru državnog prvenstva, u organizaciji Saveza. To je olimpijski sport, ozbiljna stvar. Nadam se da će ovi momci i cela naša organizacija raditi da i na Olimpijskim igrama napravimo značajan rezultat.

FOTO: STARSPORT

MVP na pomenutom turniru bio je Dušan Domović-Bulut jedan od najpoznatijih basketaša na svetu koji je iskoristio priliku da pomene i neke druge ljude bitne za uspeh.

– Žao mi je što pored nas nisu selektor i trener naše reprezentacije, Goran Vojkić i Danilo Lukić, jer su i oni veliki deo ovog tima i o njima isto treba da se priča. Pohvalio bih selektora Vojkića, koji je ove godine ubacio u tim Stefana Stojačića. Stefan nam je doneo neophodnu želju, agresivnost i energiju, koja nam je možda falila na početku sezone. Njemu je bilo najteže da se uklopi sa svima nama, ali je doneo kvalitet i prevagu u nekim važnim utakmicama.

Umesto povređenog Marka Ždera, u reprezentaciju je ‘upao’ Stefan Stojačić koji se međutim odlično uklopio iako nastupa za ekipu Limana, dok su ostali članovi reprezentacije iz tima Novi Sad Al Vahda.

– Pun sam utisaka, jer sam 2007. osvojio Svetsko omladinsko prvenstvo 5 na 5, posle sam prestao da igram košarku, sada se vraćam i o ovome sam mogao samo da sanjam. Velika mi je čast što sam uopšte bio deo ovog tima, sa igračima koji su bukvalno napravili 3 na 3 olimpijskom disciplinom. Oni su popularizovali basket i napravili od njega ovo što jeste. Prvi put je napravljena selekcija. Ostavili smo po strani klupske stvari, imali smo kvalitet da odigramo SP na najbolji način, a mislim da možemo da napravimo velike stvari i u budućnosti, rekao je Stojačić.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter