0
Košarka

ODLAZAK SA MESTA USPEHA: Marina Maljković podnela ostavku

Objavljeno: 10.06.18 u 19:50

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, Marina Maljković više nema klupske obaveze jer je danas podlena ostavku na mestu trenera Galatasaraja.

Maljkovićeva je na poziciju trenera turskog kluba došla pre dve godine, a od tada je Galatasaraj toliko izdigla na viši nivo da je u Istanbul donela trofej Evrokupa prošle sezone.

Trenerskim poslom bavi se od 2004. godine, a pre turskog tima vodila je Ušće, Hemofarm, Partizan i Lion.

Uvek je lepo podsetiti na uspehe sa ženskom reprezentacijom Srbije sa kojom je 2015. godine u Budimpešti osvojila prvenstvo Evrope, a godinu dana kasnije na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru osvojila bronzanu medalju.

Pored tog posla, bavi se i radom sa novim talentima, a juče je završena još jedna sezona ‘Pokreta za žensku košarku Marina Maljković’.

Sproveden je projekat besplatnih škola košarke za devojčice osnovnoškolskog uzrasta, a trećoj sezoni radilo se na 20 lokacija u Beogradu i Srbiji sa preko hiljadu devojčica na više od 2000 redovnih besplatnih treninga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter