0
Košarka

NBA: ‘Kralj’ na kolenima, Golden Stejt odbranio titulu!

Objavljeno: 09.06.18 u 09:10

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa šampioni su NBA lige, nakon što su i u četvrtoj utakmici za redom savladali Klivlend Kavalirse – 108:85.

Nije Kavsima mnogo značilo to što je utakmica odigrana na domaćem parketu, pošto su gosti od samog početka meča dominirali.

Prvu četvrtinu Golden Stejt je dobio 34:25, da bi početkom druge Kavsi zahvaljujući Lebronu Džejmsu i Lariju Nensu Džunioru uspeli da uhvate priključak i povedu 39:38. 

Ali, ta serija 14-4 bila je poslednji trzaj domaćeg tima, pošto je u nastavku meča u Kviken Louns areni praktično postojao samo sastav iz Kalifornije.

Raspucao se ponovo Stef Kari, koji je u prvom poluvremenu ubacio 20 poena, u završnici je sjajan bio i Durant, pa je Klivlend na poluvremenu imao zaostatak kao i na kraju prve četvrtine, devet poena.

Rešetali su koš domaćina Voriorsi početkom drugog poluvremena, a koliko su Kavalirsi bili loši govori i podatak da su za 12 minuta igre ubacili samo 13 poena, pa je Golden Stejt sa samo 25 ubačenih poena stigao do čak 21 poena razlike.

U poslednjoj denici „ratnici“ predvođeni Karijem i Durentom povećali su razliku i na 28, priveli meč kraju i stigli do svoje šeste titule u istoriji, a treće u poslednje četiri godine.

Najbolji u redovima gostiju bio je Durent, koji je zabeležio tripl-dabl (20 poena, 12 skokova i 10 asistencija), Stef Kari je ubacio 37.

Sa druge strane, samo Džejms je bio raspoložen ubacivši 23 poena, a koliko su loši Kavalirsi bili pokazuje i podatak da je drugi najbolji strelac ekipe bio Kevin Lav sa 13, a dvocifreni još samo Smit i Hud sa po devet.

(Youtube/ MLG Highlights)

Za najboljeg igrača finala proglašen je Kevin Durent.

NBA, finalna serija

Golden Stejt – Klivlend 4-0 (108:83)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter