0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MILENKO TOPIĆ: Igramo finale, a nismo agresivni – ne razumem…

Objavljeno: 09.06.18 u 23:40

Zvezda je došla na samo korak od odbrane šampionske titule u Srbiji.

Na gostovanju je bila bolja od FMP-a i slavila rezultatom 68:62.

– Ova sezona koliko je dugačka i teška, ostavila je traga na nama, zaista je teško više očuvati koncentraciju, da ne pričamo sa sudijama i protivnicima, da se koncentrišemo na stvari koje bi trebalo raditi. Pričali smo puno pre ovog plej-ofa o tome da treba da budemo fokusirani na našu igru, da nas ne zanimaju rivali, da budemo tim. Međutim, očito mi to nismo bili, započeo je Milenko Topić.

Trener crveno-belih je uočio nedostatke u igri svog tima iako je upisana i druga pobeda u finalnoj seriji.

– Za razliku od prve utakmice imali smo mnogo izgubljenih lopti, čak 15. Jasno je da je za to zaslužan i protivnik, koji je igrao dobro. Gubili smo sa deset poena razlike, posle smo ih stigli, vratili se, tražili pravu petorku koja može da parira. Neshvatljivo je da ekipa koja ima samo četiri spoljna igrača bude agresivnija od nas koji imamo veću rotaciju na tim pozicijama. To je posledica naporne sezone, tako da donekle mogu da razumem. Ipak, ne mogu da razumem jer se igra za titulu, da to nije veliki i dovljan motiv da se igra sa više žara, sa manje praznih minuta, kazap je Topić, pa se potom osvrnuo na učinak Feldina:

– Džejms je odlično igrao prvo poluvreme. Pokušao sam da ga sačuvam za sledeću utakmicu. Počeo je i sa nekim svojim ličnim sukobima sa Bursaćem, čini mi se.

Trener ekipe iz Železnika, Vladimir Jovanović, je najavio da se njegov tim neće predati iako bi mogao da bude oslabljen za jednog od najboljih igrača:

– Momci kroz celu ligu i u ovom finalu pokazuju karakter, ne predaju se. Imamo četvoricu bekova i sa njima pokušavamo da budemo agresivni i čvrsti, a sada ih imamo trojicu jer je Pot skoro sigurno završio seriju. Međutim, ni sada se ne predajemo, želimo da se za ovaj klub i dres borimo kako zaslužuje. Probaćemo da produžimo seriju ako možemo, a ako ne možemo, pružićemo ruku. Možda Zvezdini igrači nisu igrali sa najvećom energijom, ali je bilo dovoljno za nas. U drugoj četvrtini, kada smo imali dvocifrenu razliku, odigrali su muški, u kontaktu, na šta se nismo snašli. Mnogo smo primili lakih poena u tim trenucima, bez otpora ili 2+1. Rekli smo da je važno da zatvorimo reket, da im bude teško, izjavio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter