2
U pripremi

FOTO: STARSPORT

FINALE KLS: Pot promašio pobedu FMP-a!

Objavljeno: 07.06.18 u 22:03

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP Železnik rezultatom 84:83 na početku finalne serije Superlige KLS.

Susret je započeo skandiranjem nekadašnjem kapitenu Crvene zvezde Luki Mitroviću, koji sada igra za nemački Bamberg, kao i koševima Lazića sa jedne, odnosno Pota sa druge strane.

Nijedna ekipa nije uspevala da se ozbiljnije „odlepi“, najviše je bilo vođstvo Zvezde od četiri poena (20:16), a prva četvrtina okončana je rezultatom 25:24 za FMP.

Koliko je prva četvrtina bila efikasna, druga nije, pa je uz nakon faulova, promašenih slobodnih bacanja i katastrofalnih šuteva tim Milenka Topića četvrtinu dobio 14:11 i na poluvreme otišao sa prednošću 38:36.

FOTO: STARSPORT

U trećem periodu Zvezda je nastavila sa katastrofalnim šutem za tri (tri koša od 19 pokušaja), sa druge strane Jeremića je Lazić faulirao pri šutu za tri, da bi upravo Jeremić nedugo potom tri minuta pre kraja trećeg dela pogodio trojku za vođstvo FMP-a 53:52, a serijom 8-1 preko Nenadića i Radovanovića tim iz Železnika pred poslednjih deset minuta odlazi na plus sedam.

Održavali su igrači gostujućeg tima vođstvo, ali su sa druge strane Ročesti i Feldin trojkama vratili neizvesnost, da bi sedam minuta pre kraja meča Pero Antić nakon faula prigovorio arbitrima, zaradio tehničku, a potom bio isključen sa utakmice.

FOTO: STARSPORT

Nije uspeo FMP da se odlepi, a zahvaljujući razigranom Omiću Zvezda je uspela i da povede.

Ipak, na dva minuta pre kraja Jeremić je trojkom odveo „pantere“ na 78:74, Ročesti je odgovorio trojkom, a isto to je uradio i nakon sjajne odbrane FMP-a u sledećem napadu, u poslednjoj sekundi.

Loš faul Dobrića nad Simanićem posle Potovog promašaja doneo je šansu timu iz Železnika da ponovo napravi razliku, ali je nekadašnji krilni centar Zvezde pogodio tek jedno slobodno bacanje. Pot je potom promašio posle prodora pri rezultatu 80:80, sa druge strane Omić je promašio jedno od dva slobodna bacanja. 

Pot je odgovorio trojkom, doneo FMP-u 83:81, ali je odmah Feldin iskoristio asistenciju Ročestija i šutem za tri Zvezdu doveo nadomak pobede.

Odlučio je Milenko Topić da brani poslednji napad, što je moglo da se osveti Zvezdi pošto je Pot uspeo da „probije“, dođe do koša, ali ne i da pogodi polaganje za pobedu.

FOTO: STARSPORT

Najefikasniji na meču bio je Omić sa 22, Ročesti je dodao 21, Feldin 12, dok je kod FMP-a odskočio Nenadić sa 19, odnosno Jeremić sa poenom manje.

Naredni meč na programu je u subotu u Železniku.

 

0
0

2 Komentara

  1. Bravo Zvezdo idemo do nove titule,a sram neka je one sto nisu u pionir dosli…..a prvi spremni da kritikuju.Jbg.takvi smo mi Srbiicigani….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter