1
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

UEFA PUNI KASU: Veće nagrade u Ligi Evrope ove sezone – sa ovolikim novcem Partizan bi mogao da dovede dva ozbiljna pojačanja

Objavljeno: 06.06.18 u 12:57

Iz godine u godinu je sve teži put do evropskih takmičenja, ali i bogatije nagrade za uspehe.

Ukoliko bi se osvajač Kupa Srbije i ove godine plasirao u Ligu Evrope, dobio veoma dobru nagradu za taj uspeh.

Crno-beli 11. juna kreću sa jednomesečnim pripremama za iskušenja koja ih očekuju sledeće sezone, a jedan od najbitnijih delova odigraće se već u narednom periodu. Reč je o kvalifikacijama za Ligu Evrope gde će se Partizan boriti za učešće u drugom po rangu elitnom takmičenju i ove sezone.

Jedna od primarnih stvari kod ovakvih nadmetanja jesu finansije. UEFA je rešila da poveća nagrade za evropske pobede, te će samim tim Partizan zaraditi više. Za učešće u prvom kolu kvalifikacija UEFA daruje 240.000 evra za razliku od prošle sezone kada je to bilo 215.000. Prolaskom u drugu rundu, dolazi do dodatnih 260.000 (225.000 prošle godine), a u treće kolo novih 280.000 evra (235.000 prošle godine).

Poslednja prepreka pred grupnu fazu je plej-of, a ulaskom u njega u kasu stiže 300.000 evra ako Partizan ne uspe da dođe do grupne faze takmičenja. Ali, ako i u tom dvomeču Partizan bude bio uspešan, zaradiće 2.920.000 evra što je ukupno 3,7 miliona ukoliko računamo 780.000 od nagrada za pobede u prethodnom delu kvalifikacija.

Ako se setimo prošlog leta kada je Partizan za velike mečeve kupio Sejdubu Sumu kojeg je platio 1,65 miliona evra, crno-beli bi za grupnu fazu Lige Evrope mogli da se pojačaju sa dva velika imena ukoliko sav eventualni novac od UEFA usmere ka transferima.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter