12
Fudbal

FOTO: STARSPORT

MORA TO BOLJE: Srbija izgubila u Austriji, Stojković branio i nemoguće (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 04.06.18 u 21:52

Srbija je poražena rezultatom 1:0 na pretposlednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo.

U Gracu svakako Čileanci imaju više razloga za zadovoljstvo, jedini strelac bio je Maripan.

Bez puno taktiziranja su napadačkim fudbalom krenuli u meč Čileanci, i već u 2. minutu izveli jedan opasan napad koji je završen udarcem Fernandesa preko gola. Isti igrač je dva minuta kasnije ponovo pravio probleme srpskim defanzivcima, došao je do nekoliko metara od gola gde ga je Rukavina zaustavio, ali srećom bez faula.

U 17. minutu veoma lepa akcija naših reprezentativaca, Adem Ljajić je proigrao Nemanju Radonjića koji je krenuo u trk sa boka, protnuo loptu kroz noge svom čuvaru i krenuo ka sredini, ali je njegov udarac bio izblokiran pa smo dobili samo korner.

Taj deo meča bio je u znaku našeg nacionalnog tima koji je imao više od igre. Međutim, iz jedne odlične akcije je Čile došao do najbolje prilike u tom trenutku. Sa oko 15 metara je Segal promašio iako je bio gotovo neometan zbog loše reakcije srpske odbrane.

Posle i ne baš dobrog utiska iz prvog dela utakmice, drugo poluvreme počelo je sjajnom prilikom More. Iz dosta loše pozicije je nezgodan udarac uputio fudbaler Čilea, da bi sjajnom reakcijom Vladimir Stojković sprečio zaista prelep gol.

FOTO: STARSPORT

Jedan od najboljih igrača na terenu večeras svakako je bio čuvar mreže Partizana koji je i u 66. minutu bio u centru pažnje. Posle najlepše akcije južnoameričke selekcije, Valdes je gađao volej udarcem, ali je Stojković uspeo da odbrani.

A kada Stojković nije mogao da odbrani, kada je bio gotovo savladan, sreća je pogldala Orlove. Fernandes je sjajno pretrčao Kolarova na boku i izašao pred Stojkovića, uposlio na drugoj strani Enrikeza koji je bio sam na tri metra od gola, ali je Čileanac promašio.

Ali se ofanzivna igra Čileanaca isplatila u 88. minutu. Centaršut sa leve strane na Maripana koji se najbolje snašao pored dvojice srpskih igrača i matirao Vladimira Stojkovića koji teško da je mogao bolje da odreaguje.

SRBIJA – ČILE 0:1
/Maripan 88/

Grac.
Stadion: Merkur arena.
Sudija: Aleksander Harkam (Austrija).

Srbija: Stojković – Rukavina, Milenković, Tošić, Kolarov (Rodić) – Milivojević (Matić), Grujić – Živković (Tadić), Ljajić (Milinković Savić), Radonjić (Kostić) – Mitrović (Jović). Klupa: Rajković i Dmitrović, Spajić, Prijović, Tadić, Veljković, Rodić, Kostić, Jović, Milinković-Savić i Matić.

Čile: Arias – Albornoz (Vegas), Roko, Dijaz (Bizama), Maripan – Fernandes (Ličnovski), Valdes, Mora (Enrikes), Pulgar (Rodrigez), Sagal (Martinez) – Rejes.

(Izvor: YouTube/Agressive)

0
0

12 Komentara

  1. Kakav FSS , takva Liga, sidijska organizacija, prvaka, reprezentacija I selector. Tako to izgleda Jada je dva blast u jedno centric moci. Grujic je najbolji promjene nefunkcionisanja sports kao cjeline nezavisne of politics I centers moci.

    0
    0
    Odgovori
  2. Hahah…crveno bela reprezentacija Krcunije…Grujic (ovaj bi bio prespor za svetsko u Montevideu 30-te,ali igra celu utakmicu )Rodic,Radonjic,Milivojevic,Jovic,,,,jos kad se tome dodaju raznorazni Tosici,Kolarovi…nista drugo nego NAPRED KOSTARIKA ..jedno tri komada..zao mi je jedino Stojketa a Krstajica ni malo jer je pristao da bude sluga naprednom crveno belom FSS-u…

    0
    0
    Odgovori
  3. Grujić, Jović, Kostić, Živković, Rukavina, totalno van forme, SMS na pola snage od onoga što daje u Laciju. Desno krilo kao da nije postojalo. Odbrana, blago rečeno, jadna bez Baneta, a sa Tošićem. Ne mogu ni korner da pokupe kako treba, a polukontre su uvek prilika za gol. Moraćemo da se nabijemo u 16 protiv Brazila i Kostarike i na foru Božije pomoći da ne primimo gol. Nadajmo se da će za par nedelja biti na nešto višem nivou, makar više motivisani. Radonja iskid’o, biće glavni igrač kad se svi sabiju u naših 16, brži je od svih brazilskih i kostarikanskih bekova.

    0
    0
    Odgovori
  4. Milenkovic dobar,imao je samo jednu gresku I to pred kraj.Po meni ovih 11 su najbolji,bar po onome sto Sam veceras video.Stojkovic,Milenkovic,Ivanovic,Basta,Rodic,Matic,Milivojevic,Ljajic,Tadic,Radonjic,Mitrovic

    0
    0
    Odgovori
  5. Ocekujem da se momci lepo provedu na ekskurziji u Rusiji, da dostojno predstavljaju našu banana državu i da se sa nula bodova vrate iz bratske nam zemlje. Nek pogledaju malo i dobar fudbal.

    0
    0
    Odgovori
  6. Radonja definitivno nije kalibar za reprezentaciju ili nikako u prvih 11… Živković da krene sa klupe da bi igrali sa 2 napadača.

    0
    0
    Odgovori
    • Sta pricas ti covece jesi video kako funkcionisemo sa njim i maticem na terenu. Gledaj objektivno ubedljivo vise moze da donese od kostica brzi je kreativniji i ima tu fudbalsku drskost

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter