0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ODGOVOR IZ GNEZDA ’ORLOVA’ U AUSTRIJI: Sve će stati u tri utakmice, a Kostarikanci neka pričaju šta hoće! (FOTO)

Objavljeno: 03.06.18 u 18:51

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra će odigrati prvu utakmicu na pripremama u Austriji, protivnik će biti selekcija Čilea, a dan pred taj susret pred novinarima u Bad Valtersdorfu su bili pomoćnik selektora Milan Rastavac i vezista Luka Milivojević.

Još samo 14 dana je ostalo do dugo čekanog starta Mondijala u Rusiji i utakmice protiv Kostarike. ’Orlovi’ su u subotu sleteli na austrijsko tle i tako počeli zvanične pripreme, a odmah tog dana osetili su terene u Bad Valterdorsfu, koji su tek nekoliko stotina metara udaljeni od hotela u kom su smešteni.

Dan kasnije pred poslednji trening uoči susreta, pred novinarima su se pojavili pomoćnik Mladena Krstajića, Milan Rastavac i Luka Milivojević koji je na levom kolenu imao poveći flaster.

– Sa kolenom je sve u redu, juče na treningu sam dobio blaži udarac. Imamo neki svoj mir. Nama je najbitnije da dobro istreniramo, da pripremimo utakmice na najbolji mogući način i ne vidim ni jedan drugi razlog zašto bismo bili ovde, osim tog – izjavio je Luka Milivojević.

Zatim su oba sagovornika dobili pitanje vezano za reči selektora Kostarike da će se njegov tim boriti za drugo mesto isključivo sa Švajcarcima.

– Što se tiče tih natpisa, da li su autentični ili ne, to bi trebalo voditi računa. Ako žele da gledaju početni rejting, slažem se da su u prednosti. Ali smo mirni i čekamo početak prvenstva da pokažemo šta možemo. Do tada spremamo meč najbolje što možemo – izjavio je Rastavac, a sa njim se složio i Milivojević:

– Ne bi trebalo da pravimo tenziju u vezi toga. Imamo svoj mir, a oni neka pričaju šta hoće. Na kraju krajeva, sve će stati u te tri utakmice na Svetskom prvenstvu – saglasan je Rastavac.

FOTO: STARSPORT

Sutra sledi meč protiv dvostrukog uzastopnog šampiona Južne Amerike, ali koji će nastupiti bez nekoliko velikih zvezdi tima – Vidala, Sančeza, Fernandeza, Karae, Oreljane, a jedino se očekuje u timu Gari Medel.

– Selektor Krstajić je najavio da će biti mikseva za sutrašnji susret, i ideja nam je da proširimo repertoar igrača koji će biti na raspolaganju u prvoj utakmici protiv Kostarike. kao i da bismo utvrdili ili ispravili detalje u igri do te prve utakmice.

– Bane Ivanović neće biti u konkurenciji za sastav, kako bi nakupio broj treninga ovde na pripremama i da bi bio spreman za Boliviju, tada je planiran da dobije ozbiljniju minutažu. Planirano je da sutra izvršimo šest izmena – dodao je Rastavac.

Luka Milivojević je dodao i to da teren na kom saigrači i on treniraju nije baš idealan.

– Moje mišljenje je da bi teren mogao da bude volji. Baš smo pričali među sobom u svlačionici, malo je teren mekši, trava je veća nego inače, busen ume lako da ispadne. Mislim da su tereni u Pazovi bili dosta bolji, ali ne bih da tražimo dlaku u jajetu. Inače su perfektni i sve je za sada u najboljem redu.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter