1
ATP

FOTO: STARSPORT

ROLAN GAROS: Đoković se mučio, ali i plasirao u osminu finala

Objavljeno: 01.06.18 u 16:48

U trećem kolu Rolan Garosa Novak Đoković je sa 6:4, 6:7, 7:6 i 6:2 savladao Roberta Bautistu Aguta i plasirao se u osminu finala drugoig Gren slema u sezoni.

Dugo i iscrpljujuće, skoro četiri sata proveo je Novak Đoković na terenu. Namučio je Španac nekada prvog tenisera sveta propisno, ali ga nije zaustavio na putu povratka u vrh.

Sigurno je igrao Nole u prvom setu, a kada mu se u deset gemu pružila šansa da napravi ‘brejk’ iz drugog puta je uspeo za 6:4 i 1:0 u setovima. Dobro je Đoković otvorio i drugi period meča, brzo napravio drugi ‘brejk’ i poveo sa 3:0. Usledio je pad koncentracije, te je Bautista-Agut uspeo da vrati izgubljeni servis i meč odvede u taj-brek. Kocentrisaniji je bio Španac za 7:6 i poravnanje u setovima na 1:1.

U trećem setu smo videli pravu kišu ‘brejkova’. Prvo je Novak oduzeo servis rivalu, ali je odmah usledio ‘ribrejk’ za 1:1. Sledeći do ‘brejka’ je stigao Bautista-Agut poveo je sa 3:1, ali je onda usledio novi ‘ribrejk’ sad od Đokovića za 3:3. Španac je u osmom gemu trećeg seta ponovo napravio ‘brejk’ za 5:3, ali nije znao da ga realizuje. Đoković je napravio novi ‘ribrejk’ i meč odveo u taj-brek. Tamo je bez mnogo muke slavio sa 7:4 – 2:1 u setovima.

Četvrti set je bio najbolji po Srbina. ‘Oljuštio’ je Nole svog rivala sa tri nova oduzeta servisa i 6:2 za prolazak u osminu finala gde ga čeka duel sa Fernandom Verdaskom.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter