0
Fudbal

FOTO: Crop

PRESUDA ‘ZAMRZNUTA’: Gerero igra na Mondijalu!

Objavljeno: 31.05.18 u 15:31

Kapiten fudbalske reprezentacije Perua Paolo Gerero dobio je „zeleno svetlo“ za nastup na Svetskom prvenstvu, nakon što je Vrhovni sud Švajcarske doneo odluku da privremeno „zamrzne“ njegovu suspenziju.

Gerero je nakon kvalifikacionog meča sa Argentinom bio pozitivan na metabolit kokaina, zbog čega je prvobitno kažnjen sa šest meseci, da bi Sud za sportsku arbitražu nakon žalbe Svetske antidoping agencije nju produžio na 14, tačnije do januara 2019.

Ipak, CAS je takođe poručio da se u slučaju odluke Vrhovnog suda Švajcarske da tu odluku „zamrzne“ neće žaliti, pa je Gererova žalba, uz podršku kapitena Danske, Francuske i Australije koji su pismom zatražili da kapitenu Perua bude dopušteno da zaigra u Rusiji, usvojena. 

To ne znači da neće doći do suspenzije, ali će Gerero o tome morati da razmišlja kad Mondijal već bude gotov, pošto je izvesno da će do saslušanja doći tek krajem leta.

Gerero se inače branio tvrdivši da u pitanju nije sredstvo za poboljšanje nastupa, kao i da ga je uneo kroz kontaminirani čaj.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter