0
Fudbal

FIFA UKAZALA ČAST BORI MILUTINOVIĆU: Legenda Mondijala u specijalnoj komisiji

Objavljeno: 31.05.18 u 18:29

Bora Milutinović, živa legenda Mondijala i trener koji je čak pet puta do sada različite selekcije odvodio na smotru najboljih timova sveta, dobio je veliko priznanje od strane FIFA.

On je, naime, imenovan za člana „Technical Study“ grupe, čiji zadatak je da odluči ko zaslužuje koju nagradu na turniru u Rusiji.

Milutinović je ovaj status zaradio predvodivši Meksiko 1986, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998, da bi poslednji put kao selektor učestvovao 2002. godine kada je Kinu odveo do turnira u Japanu i Južnoj Koreji.

U ovoj komisiji, koja je deo svetskih šampionata od 1966. godine, pored Milutinovića biće i Emanuel Amunike iz Nigerije, Alesandro Nesta (Italija), Endi Roksburg iz Škotske i Marko van Basten (Holandija), kao i Karlos Alberto Pereira, uz Milutinovića jedini trener koji je na Mondijalu predvodio pet različitih timova.

Oni će doneti odluku kome će pripasti:

– adidas zlatna, srebrna i bronzana kopačka za najboljeg strelca
– adidas zlatna, srebrna i bronzana lopta za najboljeg igrača
– adidas zlatna rukavica za najboljeg golmana
– nagrada za najboljeg mladog igrača (rođen 1. ili posle prvog januara 1997)
– nagrada za fer plej

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter