0
Fudbal

ZAVRŠENA NAJČUDINJA TRIBINA NA SVETU: Pojedinci će u Jekateninburgu imati bolji pogled na grad nego na teren (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 30.05.18 u 12:59

Radovi na stadionu u Jekateninburgu napokon su završeni, na nešto više od dve nedelje od početka Mundijala u Rusiji.

Stadion u najistočnijem gradu domaćinu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva postao je jedan od najpoznatijih stadiona na svetu, a razlog tome jeste izuzetno neobičan poduhvat nadogradnje tribine, u cilju dobijanja odgovarajućeg kapaciteta za najveću fudbalsku smotru.

Naime „Jekateninburg arena“ primla je svega 23.000 gledalaca, što je znatno ispod kapaciteta propisanog od strane FIFA koje moraju da ispunjavaju stadioni domaćini Mundijala, a to je 35.000 sedećih mesta.

Zato su se domaćini dosetili neobične ideje da sagrade montažnu tribinu izvan stadiona, kapaciteta 12.000 mesta, čiji se poslednji red sedišta nalazi u ravni sa krovom na 45,5 metara visini.

Doduše gledaoci koji se budu nalazili u poslednjim redovima imaće sjajan panoramski pogled na grad, dok će im pogled na teren baš i neće biti najsjajniji. Većini gledalaca će takođe biti zaklonjen pogled na semafor s rezultatom i vremenom utakmice.

Na ovom stadionu biće odigrane četiri utakmice i to Egipat – Urugvaj, Francuska – Peru, Japan – Senegal i Meksiko – Švedska. Nakon Mondijala čeična konstrukcija će biti uklonjena i stadionu će biti vraćen pređašnji izgled.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter