0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

USPEH NAŠIH RUKOMETAŠICA: Srbija u Toršavnu overila plasman na EP

Objavljeno: 30.05.18 u 23:10

Rukometašice Srbije slavile su na gostovanju na Farskim ostrvima rezultatom 33:17 (17:11), u meču pretposlednjeg kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

Izabranice Ljubomira Obradovića su na ovaj način overile plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, budući da je danas pobedu ostvarila i selekcije Švedske koja je sa 32:20 slavila protiv Makedonije u Skoplju.

Tako su Makedonke ostale i bez teoretske šanse da se nađu među dve najbolje ekipe u grupi i ostaje samo da se nakon mečeva poslednjeg kola vidi ko će doći do prve pozicije i lakšeg žreba za pred šampionat „starog kontinenta“.

Srbija u poslednju rundu ulazi sa jednakim brojem bodova kao Švedska, sali sa boljim međusobnim skorom od skandinavske selekcije, tako da im pobeda nad nezainteresovanom Makedonijom u niškom „Čairu“ garantuje lidersku poziciju.

Što se tiče večerašnjeg meča, pobeda naših rukometašica ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje, a Srbiju su do pobede predvodile Katarina Krpež Šlezak i Slađana Pop Lazić sa po šest golova, dok je Sanja Radosavljević postigla pet golova.

Žreb za grupnu fazu EP održaće se 12. juna u Parizu, a kao što smo već i pomenuli položaj našeg tima u žrebu zavisiće od ishoda poslednjeg kola i toga hoće li u ukupnom poretku zauzeti prvo ili drugo mesto.

Meč između Srbije i Makednonije u okviru poslednjeg kola kvalifikacija na programu je u nedelju od 18:00 časova u dvorani „Čair“ u Nišu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter