0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KSS SE OGLASIO: Poruka za reprezentativce

Objavljeno: 30.05.18 u 17:14

Pred košarkaškom reprezentacijom Srbije je treći „prozor“ u okviru kvalifiakcija za Mundobasket naredne godine,

Susreti sa Gruzijom i Nemačkom se bliže, pa je selektor Aleksandar Đorđević obavio razgovor sa igračima, o čemu je KSS obavestio javnost saopštenjem koje prenosimo u celosti i bez izmena:

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je obavio razgovore sa svim kandidatima za reprezentaciju uoči trećeg „prozora” u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Dogovor je da termin njihovog priključivanja reprezentaciji bude usklađen sa završetkom njihovih obaveza u klubovima jer mnogi još nisu završili klupske sezone, pa će se neki okupiti 15. juna, a neki 20. juna.

Odluka stručnog štaba o igračima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i od statusa igrača u njihovim klubovima (neki igrači pregovaraju). Košarkaški savez Srbije kao i uvek razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima. Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo.

Uoči trećeg „prozora“, u planu su dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa 21. i 23. juna.

Selektor je sa igračima razgovarao i o četvrtom „prozoru“ u septembru (13-17.9.2018), kada naša reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Očekuje se da naš tim tada bude još jači jer će se oporaviti neki povređeni igrači, a u tom periodu možda bismo mogli da računamo i na sve igrače koji igraju u NBA, stoji u saopštenju KSS.

Naša selekcija 29. juna gostuje u Tbilisiju ekipi Gruzije, dok 2. jula igra protiv Nemačke u Novom Sadu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter