1
Domaći fudbal

KO ĆE VODITI PARTIZAN U NAREDNOJ SEZONI: Đukić za sada opstao na klupi, ali se pojavio ozbiljan kandidat iz inostranstva!

Objavljeno: 30.05.18 u 12:20

Još od početka drugog dela sezone u Superligi počeo je sa pričama o smeni Miroslava Đukića sa mesta trenera Partizana, međutim ova saga donosi nam preokrete iz dana u dan.

Čini se da ni da rukovodstvo kluba iz Humske još nije načisto sa time šta im je činiti po pitanju šefa stručnog štaba za narednu sezonu, tj. da li je otkazivanje saradnje Đukiću najbolji potez.

Ipak, čini se da iako je opstao na klupi crno-belih i nakon sednice minulog ponedeljka, još uvek nije definitnivno da će Miroslav Đukić voditi tim i u narednoj sezoni.

Prema pisanju „Informera“ čelnici crno-belih i dalje razmatraju moguća rešenja za klupu njihovog kluba, a među njima prednjače dva nedakašnja fudbalera crno-belih Ilija Stolica i Darko Milanič.

Dok se o dolasku Stolice u Humsku spekuliše već duže vreme, u trku se uključio i Milanič kome je ove sezone sa Mariborom titula izmakla u poslednjem kolu.

– Još od ranije, kandidat za trenera crno-belih je Ilija Stolica, koji je želja predsednika Partizana Milorada Vučelića. Deo uprave želi Darka Milaniča iz Maribora, dok je jedan deo za ostanak Miroslava Đukića na klupi. Za sada još nema kompromisa – objasnio je za „Inforner“ izvor upućen u dešavanja u klubu.

Prema istom izvoru najveća prepreka za otkaz Đukiću jesu dugovanja koja Partizan ima prema aktuelnom treneru, a koja ukupno iznose 580.000 evra i to 400.000 evra na konto plate, plus bonusi na plasman u Ligu Evrope (150.000) odnosno osvajanje Kupa (30.000)

– Đukiću se duguju bonusi za ulazak u Ligu Evrope i za osvajanje Kupa. Klubu bi bilo previše da plaća sve to i još da izdvoji novac za novog trenera i pojačanja. U slučaju otkaza, klub će Đukiću plaćati godinu dana, kao što bi mu redovno davao platu. To bi prestalo jedino ako bi Đukić u narednom periodu preuzeo neki klub, tada ugovorne obaveze ne bi važile – rečeno je za pomenuti list iz izvora bliskom klubu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter