0
AdmiralBet ABA Liga

SLS: Nenadić poveo FMP ka finalu, Đoković promašio šut za pobedu

Objavljeno: 29.05.18 u 20:39

Košarkaši FMP-a savladali su na svom terenu ekipu Borca iz Čačka rezultatom 71:69 i poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji plej-ofa Superlige Srbije.

Utakmica u Železniku rešena je u neizvesnoj završnici, u kojoj je nakon dva promašena bacanja Nenadića, pri rezultatu 71:69 za domaćina, Ilija Đoković imao šut za pobedu.

Čačani su za organizaciju poslednjeg napada imali 13 sekundi, odgovornost je preuzeo mladi plejmejker koji je pokušao da trojkom iz teške pozicije donese gostima prednost u seriji, ali je njegov pokušaj bio neprecizan.

„Panteri“ su trijumf u ovom susretu možda mogli i ranije da obezbede, pošto su na četiri minuta pre kraja treće četvrtine imali vođstvo od 48:33 ali se Borac nije predavao, polovinom poslednjeg kvatala došao i do prekreta (62:61), ali u finišu nisu imali snage za brejk.

Kod pobednika najefikasniji je bio Nemanja Nenadić sa 22 poena, Majkl Odžo je dodao 14, a dvocifren je bio i Stefan Pot sa 11 poena.

Kod Borca prednjačio je Marko Stojadinović sa 15 poena, dok je Ilija Đoković ubacio poen manje, uz pet asistencija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter