0
Košarka

FOTO: YouTube

NBA PLEJ-OF: ‘Deža vi’ – Klivlend i Golden Stejt u velikom finalu (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.18 u 09:15

U ‘majstorici’ polufinala NBA lige Golden Stejt je kao gost savladao Hjuston 101:92 i plasirao su u veliko finale sa Klivlendom.

Golden Stejt je šampion ‘Zapada’. U meču odluke u Hjuston ‘ratnici’ su oborili ‘rakete’ na zemlju i okončali im fenomenalan let u prethodnih devet meseci. Harden i drugari vodili su tokom celog prvog poluvremena i imali velikih 15 poena prednosti 48:33. Harden, Kapela i Gordon su u tim trenucima izgledali nezaustavljivo.

Ipak, kao što smo navikli ove sezone od Golden Stejta, buđenje je usledilo u drugom poluvremenu. Durent i drugari su od starta treće četvrtine krenuli da tope prednost ‘raketa’, a sredinom deonice i okrenuli rezultat u svoju korist. Dovoljno je reći da su ‘ratnici’ treću četvrtinu rešili u svoju korist 33:15 i u polsednjih 12 minuta ušli sa 76:69. Hjuston je pokušao da se vrati u meč, prišao je na ‘minus šest’, ali spasa nije bilo – Golden Stejt je finalsita.

Najefikasniji među ‘ratnicima’ bio je Durent sa 34 poena, Kari je dodao 27 poena i deset asistencija, a falio mu je jedan skok za tripl-dabl. Tompson je ubacio 19 koševa. Kod Hjustona je po navici najraspoloženiji bio Harden sa 32 poena, Gordon ga je pratio sa 23 koša, dok je Kapela dodao 20 poena.

U velikom NBA finalu po četvrti put zaredom gledaćemo iste učesnike Golden Stejt i Klivlend Kavse, trenutno u šampionskim obračunima Voriorsi vode sa 2:1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter