1
Evropske lige

FOTO: fifa.com

IVAN ŠAPONJIĆ ZA HS: Lepo mi je u Varagemu, ali se Benfika pita, pobediće Srbija Brazil kao i mi na Mundijalitu!

Objavljeno: 29.05.18 u 11:45

Mladi srpski reprezentativac Ivan Šaponjić ima dobru sezonu iz sebe u belgijskoj Župler ligi, a sada na odmoru razmišlja o narednoj sezoni.

Ivan Šaponjić je kao starter u Zulte Varagemu odigrao 11 utakmica i postigao je sedam golova. Navijači su ga zavoleli, ali i on sam klub i grad. Za HotSport ‘zlatni orlić’ je otkrio da je pod dirigentskom palicom trenera Frankija Druija mnogo napredovao.

– Preazdovoljan sam godinom u Belgiji. Mnogo sam napredovao i dosta toga naučio, pre svega od iskusnog trenera kakv je Franki Duri. Radio je samnom tehnički, taktički oko postavke u igri. Bila je ovo sjajna sezona, u prolećnom delu smo izgubili svega tri utakmice i imali seriju od 11 ili 12 pobeda. Postigao sam sedam golova i moram priznati da sam na odmor otišao zadovoljan – rekao je za HotSport, Ivan Šaponjić.

‘Zlatni orlić’ bi u narednih nekoliko dana trebalo da zna gde će nastaviti karijeru, da li u Benfiki ili sledi povratak u Varagem.

– Sviđa mi se Župler liga, igra se brzo i otvoreno, što nama napadačima sigurno prija. Verujem da kada bi se vratio u Varagem da bi to bila moja sezona. Voleo bih da ostanem u Belgiji, ali pita se Benfika. Pratili su moje igra u Varagemu, čestitali mi kad postignem gol i sešćemo u narednih deset dana da vidimo šta dalje – iskren je Šaponjić.

FOTO: HOTSPORT

Snažni napadač je istakao da je pratio Partizan ove sezone i da je osvajanjem kupa sezona spašana.

– Svaku utakmicu gledam. Partizan je moj klub, u mom srcu je. Iskreno, u prvenstvu je bilo kikseva i titula nije odbranjena, takođe Zvezda je igrala jako dobro. Srećom osvojen je kup pored dobrih partija u Evropi, pa se može reći da smo izvukli sezonu. Partizan ima mnogo dobar tim.

Predstoji Svetsko prvenstvo u fudbalu, najveći rival Srbije u grupi biće Brazil, Ivan Šaponjić zna kako sa ‘kariokama’.

– Očekujem mnogo od ‘orlova’. Tu je dosta mojih drugara sa Novog Zelanda i imamo sjajan tim. Nažalost, grupa nije laka, očekujem da se sa Švajcarskom i Kostarikom borimo za prolaz, dok je Brazil favorit. Ipak, ko zna, možemo i Brazil da pobedimo, kao što je to moja generacija uradila u finalu Mundijalita. Videćemo… – zaključio je za HotSport, Ivan Šaponjić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter