1
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda

DAN KADA JE ODJEKIVALO: Crvena zvezda je šampion Evrope, Crvena zvezda je pobednik Kupa Evropskih šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 29.05.18 u 11:10

Na današnji dan tačno pre 27 godina Crvena zvezda je uradila nešto što nijedan klub nije, a verovatno i neće uraditi, postati šampion Evrope.

Istorija je napisana tog 29. maja 1991. godine na stadionu ‘Sveti Nikola’ u Bariju. Crvena zvezda je tada postala poslednji klub istočno od Minhena koji je podigao ‘ušati’ pehar. Posle taktičkog nadmudrivanja sa Olimpikom iz Marseja 120 minuta usledila je penal serija koju će svaki zvezdaš pamtiti dok je živ, a oni koji se tada nisu rodili, a crveno-bela im je boja u srcu, gledati mnogo puta i zaplakati.

Padali su tada u Kupu Evropskih šampiona redom Grashopers, Glazgov Rendžers, Dinamo Drezden, Bajern Minhen i Olimpik iz Marseja. Heroji nacije tog 29. maja postali su Stevan Dika Stojanović, Miodrag Belodedić, Ilija Najdovski, Slobodan Marović, Refik Šabanadžović, Siniša Mihajlović, Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Dragiša Binić, Robert Prosinečki, Darko Pančev, Vlada Stošić, Duško Radinović, Goran Vasilijević, Ivica Momčilović i drugi…

Evo kako je to bilo 1991. godine u Bariju:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter