1
Ostali sportovi

FOTO: SIM

SPORTSKE IGRE MLADIH: Novi Sad okupio školarce, divna slika iz ‘srpske Atine’ (FOTO)

Objavljeno: 28.05.18 u 16:48

U ponedeljak, 28. maja 2018, SIM karavan posetio Novi Sad koji ne pamti veći broj školaraca na jednom događaju.

Kažu da se ne pamti da se ikada na jednom mestu u Novom Sadu okupio toliki broj školaraca koliko ih je u ponedeljak, 28. maja 2018, bilo na stadionu Karađorđe gde su Svečano otvorene Sportske igre mladih za ovaj grad. Himnu Bože pravde pevali su svi i zaista je bilo lepo videti spektakl koji je napravljen. Igre je zvanično otvorenim proglasio Vlastimir Mastilović, načelnik Uprave za sport i omladinu grada Novog Sada, a prisutne je lepim govorom pozdravila Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, uz prisustvo Gorana Stevanovića iz lokalnog Saveza za školski sport, Aleksandre Marjanac, glavnog kpordinatora Igara za Novi Sad i nekadašnje zvezde Vojvodine Miroslava Tanjge, sada fudbalskog trenera.

Baklju prijateljstva nosila je Jelena Tasić, mlada džudo reprezentativka Srbije, koja je zajedno sa prisutnima upalila plamen prijateljstva. Najbolji iz Novog Sada stiču pravo učešća na Državnom finalu, koje će se održati u julu u Beogradu.

FOTO: SIM

– Igre su zakon i sada svi mališani koji besplatno učestvuju u Igrama, znaju da su svi pobednici. Igraju se, druže i uživaju. Nama je najvažnije da pobedi drugarstvo. Zahvaljujemo se našem tehničkim partnerima – Savezu za školski sport Novog Sada, na velikoj pomoći, predstavnicima lokalne samouprave grada Novog Sada i čelnim ljudima FK Vojvodina koji su nam ustupili ovaj stadion. Idemo dalje već sutra ćemo se družiti sa mališanima iz Kikinde – poručila je Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije.

Nekadašnji uspešni fudbaler Vojvodine bio specijalni gost Sportskih igara mladih u Novom Sadu. Na današnji dan daleke 1989. Vojvodina je na ovom stadionu pobedila Čelik iz Zenice 2:0. Tanjga je postigao gol, a Voša je osvojila titulu ispred Partizana, Crvene zvezde, Hajduka i Dinama.

FOTO: SIM

– Velika, velika stvar je u ovim vremenima videti ovoliko dece na jednom mestu. I to dece koja se slažu, druže,koja su radosna i razdragana. Sportske igre mladih pokazale su snagu i ovakvih stvari po Srbiji bi trebalo organizovati češće. Sport je sjajna stvar za decu i uz njega ona najbolje odrastaju. Sama poruka ovih Igara, IGRE SU ZAKON, govori sama po sebi. I za mlade granica ne sme biti – istakao je Miroslav Tanjga, danas uspešni trener.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter