0
Domaći fudbal

PUT DO LIGE EVROPE: Rendžers vreba Partizan, Radničkom i Spartaku teško već na drugoj prepreci (FOTO)

Objavljeno: 28.05.18 u 14:30

Srbiju će u kvalfikacijama za Ligu Evrope predstavljati tri tima Partizan, Radnički Niš i Spartak iz Subotice, a samo crno-beli mogu biti optimisti.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope održaće se u Nionu 19. juna, a tada će po dva moguća imena svojih protivnika saznati Partizan, Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice.

Osvajač Kupa Srbije Partizan ima odličan koeficijent 17,00 i biće povlašćen sve do plej-ofa za Ligu Evrope, a moguće i tada, ako se desi ne veliki broj iznenađenja u prethodna tri kola. Crno-beli će na teren već 12. jula, a mogući rivali su daleko slabiji timovi sa Farskih Ostrva, Malte, Gibraltara, Letonije, Litvanije, Estonije, Luksemburga i drugih nekvalitetnijih liga. Međutim, ima i tu ‘mina’ poput Ferencvaroša, Ujpešta, Širokog Brijega, Vaduca i Budućnosti iz Podgorice. Zbog toga će biti važno da Partizan izvuče što slabiju podgrupu.

Sa koeficijentom 3,75 Radnički iz Niša i Spartak iz Subotice će takođe biti povlašćeni u prvom kolu, te da se ne ponavljamo, bilo bi sjajno da preostala dva naša predstavnika imaju sreće u žrebu i izbegnu gore navedene ‘nagazne mine’.

Istog dana u Nionu će biti održan žreb i za drugo kolo kvlaifikacija za Ligu Evrope. Partizan je ponovo povlašćen, imaće nekog od slabijih rivala, mada i nešto više potencijalnih ‘tvrdih oraha’. Najtvrđi je sigurno Glazgov Rendžers sa Stivenom Džerardom na klupi, ali ne smeju se ni potceniti Beitar Jerusalem, Hapoel Haifa, Jagelonija, Aberdin, Đurgarden, CSKA Sofija i Levski Sofija.

Kada je reč o Radničkom i Spartaku, drugo kolo je već ‘pakao’. Srpski predstavnici bi mogli da nalete na Sevilju, Bešiktaš, Spartu iz Praga, Kopenhagen, FSCB, Genk, AZ Alkmar, Lajpcig, Barnli, Atlantu i Bordo.

Neka naše klubove sreća posluži…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter