0
Košarka

DAME I GOSPODO, POKLONITE SE ‘KRALJU’: Džejms odveo Kavse u finale NBA lige! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.18 u 09:12

Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su Boston Seltikse u sedmom meču finalne serije Istočne konferencije NBA lige i tako obezbedili učešće u velikom finalu – 87:79.

Ili, bolje rečeno, Lebron Džejms je savladao Boston… 

Pre početka plej-ofa mnogi su Kavalirsima predviđali da neće uspeti da preskoče ni Indijanu (uspeli tek posle sedme utakmice), potom je Toronto pred početak serije proglašen za velikog favorita (usledilo „čišćenje“), da bi Klivlend u finalu konferencije zaigrao protiv Bostona.

Prva dva meča, lakih 2-0 za Boston. Džejms je u Ohaju „izvadio kestenje iz vatre“, ali još jedna loša predstava u Masačusetsu značila je novi „vruć krompir“ u rukama „kralja“. Epilog – nova epska partija i označen povratak u Boston. 

A onda je Džejms rekao „dosta“…

Praktično sam vukao je Klivlend do pobede koja po rezultatu više podseća na Evroligu nego NBA, pa njegov učinak od 35 poena, 15 skokova i devet asistencija još više dobija na značaju, pošto je praktično sam Klivlendu doneo više od polovine postignutih koševa.

I to bez glavne „podrške“, pošto je Kevin Lav morao da propusti ovaj meč zbog potresa mozga koji je zaradio u šestoj utakmici.

Što se samog toka meča tiče, Boston je poveo, imali su Seltiksi i 12 poena prednosti u jednom momentu, ali je od sredine druge četvrtine Klivlend u odbrani zaigrao fantastično, spustili su domaću ekipu u drugom i trećem periodu na ukupno 30 poena, od čega je u trećoj četvrtini Boston ubacio samo 13.

Od druge polovine trećeg perioda Klivlend je preuzeo stvar u svoje ruke, i sem blagog trzaja Bostona, ostatak susreta je protekao u znaku Kavsa. Prednost je rasla i do 12 poena, na kraju +8 za zakazano finale, gde će sa nestrpljenjem sačekati boljeg iz duela Hjuston – Golden Stejt.

Kod Bostona, najbolji je bio Tejtam sa 24 poena.

(Youtube/MLG Highlights)

NBA, plej of

Finale konferencija

Istok

Boston – Klivlend 79:87 (3-4)

Zapad

Hjuston – Golden Stejt 3-3

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter